Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MAGYARSAGKUTATASBAN AZ EMBEREK KORLATOZOTTSAGA!

 

NEM KONNYU EGY NEMZETNEK SEM A MULTJAT PAPIRRA VETNI  VALOSAGOSAN--MERT A LEGTOBB TORTENELMI ADATUNK A SZAJHAGYOMANY UTJAN ERKEZIK EL HOZZANK ES ABBOL HA VALAMENNYIT IS ELVESZUNK VAGY EPPEN HOZZA TESZUNK MAR VALTOZTATOTT RAJTA  ES EPP UGY MINT AZ OSI POLITIKA ALTAL MEGTETT ATIRASOKON  IS. TUDJUK HOGY A HABORUSKODASOK UTANI TORTENELMET MINDIG A GYOZTES FEL IRJA AT  A KEDVE SZERINT ES EZT MAR KIMONDOTTAN TORTENELEM HAMISITASNAK IS NEVEZHETJUK. MINDEZEN ADATI  MEGVALTOZTATASOK  AZ IDO SORAN MAJDNEM LEHETETLEN KITORULNI AZ EMBEREK AGYABOL MIVEL A NEP TUDATABA  MELYEN BEEPULT ES  REALISNAK LATSZO LESZ---NO MEG. MINDEZEKHEZ HOZZAJARUL A NEP MELYEN TITKOLT SZIMPATIAJA EGY OSI HOSNEK LATSZO  EMBER--NEPRESZ  IRANT MELYHEZ EGY NEM LETEZO TORTENETET TALAL KI AVGY EPPEN MASIT MEG.

A MAGYARSAGKUTATASHOZ UGYANUGY SOK MINDEN SZUKSEGES MINT BARMILYEN MAS DOLOG KUTATASAHOZ SOT HOZZA TENNEM  A PLUSZ SZOVAL  A HAMIS POLITIKAI, IRANYZATI MEGSEMMISITESET MELYEK  KULOMBOZO IDOKBEN URALKODTAK ES BEEKELODTEK  AKADEMIAK ALTAL ES  AMIK SOK-SOK IDON AT VALTOZATLANUL MUKDTEK AZ u.n. "TUDOS" RETEGEKEN! JOL ISMERJUK EZEKET A MULTBOL ES A JELENBOL, A NEVES TUDOSOKENT ELISMERT EMBEREKET AKIK NEMCSAK A NEVUKET FELTETTEK HANEM AZ ELERT POZICIOKAIKAT IS. E UTOBBI EMBERI GYENGESEGEK NEMCSAK MAGYARORSZAGON HANEM A VILAG MINDEN TAJAN IGY VAN ES BIZONY A FALAIT ATTORNI EMBERFELETTI MUNKA ES NEM MINDIG JAR SIKERREL.

TERMESZETESEN KELL EGY  NAGY TORTENELMI ISMERET ES NEMCSAK A SAJAT TEMAJABAN, HANEM A VILAGTORTENELMBEN IS ES E KETTONEK EGYEZNIE KELL ES NEM ELEG  KIJELENTENI, HOGY "OSSZEALLITUNK EGY OLYAN MULTAT AMIBEN MINDEN BELEFER"! E.Z MAR  MEGINT EGY TORTENELEM HAMISTAS. ISMEREK OLYAN KUTATOT AKI A KALDEUSOK VAN TOI BIRODALMAT SUMERIABA VITTE--MERT UGYE MIERT IS KELLENE KUTATNI A VAN TO UTAN!

EZT A KET TORTENELMET EGYEZTETNI KE.LL A KUTATAS MINDEN PILLANATABAN ES HA NEM STIMMEL VALAMI NEM SZABAD TOVABB MENNI ADDIG AMIG A "HIBAT" MEG NEM TALALJUK. IDE SOROLNAM AZON  TUDATLAN KUTATAOKAT AKIK A MILLIO EVEKET CSAK SOROLJAK MINT HA VALOJABAN CSAK EGYSZERU NAPOK ENNENEK ES EZZEL AKARJAK pld A MAGYAROK OROKOSSEGET BEMUTATNI AKKOR AMIKOR MEG ARRA SEM KEPESEK, HOGY MEGERTSEK A   "M A G Y A R" NEVUNK KORAT ES E NEVNEK A JELENTESET. NEHA ELTUNODOK AZON, HOGY HIABA IRJAK LE A HUNOK KULSEJET BIZONYOS FORRASOK OK A FEHER MAGYAROK TABORABA SOROLJAK ES ELHITETIK AZ EMBEREKKEL, HOGY MEG MAGYAR NYELVET HASZNALTAK--AMI TERMESZETESEN MEGINT CSAK NEM IGAZ. ANNAK ELLENERE, HOGY A MAI NYELVUNK MEGTARTOTT NEHANY VALODI  "HUN" SZAVAT ES E SZAVAKAT EN MEG A MEXICOI PURE-PECHA /pecseneg/ valamint A  TARASCO INDIANOKNAL  IS MEGTALATAM TEHAT VALOJABAN A FEKETE MAGYAR OSEINK AZ AMERIKABA VANDORLO OSHONOS NEPEKTOL SZAKADTAK LE MEG ESZAK EUROPABAN  ES MAGUK AZ UGOROK IS  IDE TARTOZTAK ES NEM VOLT SZUKSEG EGY KOZOS FINN--UGOR OSHAZARA VAGY AHOGY A NADDEO UR MONDTA AZON OSHONOS  NEPEK ROKONAI AKIK MA NEM A FINN NYELVET BESZELTEK--ertsd NEM A LAPPOK!

apropo;   A NAPOKBAN TALALTAM EGY UJABB NADDEO VIDEOT FEL IS TETTEM A FACEBOOK OLDALAMRA. EL KELL ISMERNEM, HOGY SOK MINDENT JOBBAN LAT MINT EGY MAGYAR KUTATO DE HIANYOZNAK A MAGYARSAGRA VONATKOZO TORTENELMI ADATOK ISMERETE MERT UGYE TIZ EV IGEN KEVES A MAGYAR OSOK MEGTALALASA  --- KULONOSEN AKKOR AMIKOR A KUTATO NEM IS MAGYAR HANEM OLASZ.---- SOHASEM ISMERTE FEL A FEHER ES A FEKETE MAGYAROK KULSO ES KULTURA KULOMBSEGET ANNAK ELLENERE, HOGY UTAL RAJUK AZ "ALANOK"-NAL,, SOHASEM OLVASOTT, TANULT  A  MAGYAR-KAZAR KAPCSOLATROL ES EZZEL NEM IS VETTE TUDOMASUL, HOGY A KAZAROK "TANULTAK A ZSOLTAROKAT". NEM HASONLITHATTA OSSZE A MOISES FELE EXODUST A MAGYAROK HONFOGLALASANAK A MONDAJAVAL AHOL ALMOS ATYANK MAGA LETT  AZ A MOISES AKI UJ FOLDRE VITTE NEPET DE NEM ENGEDETT MEG RESZERE E UJ FOLDRE VALO BELEPES!  HONATYANK   AL-.----MOS--alias MOSes MEG A NEVEBEN IS ELREJTI AZ EGYIPTOMI EGYISTEN HIVOK PAPJAT ES EZZEL ALAIRJA AZON SVAJCI TUDOSOK MEGALLAPITASAT, HOGY EUROPA LAKOSSAGANAK 40% EGYIPTOMI GENBOL ALAKULT KI ES OTT MEGTALATUK A OSHOSNOS FEKETE RETEGET IS A NAGAK ALTAL.  TORTENELMILEG A FEHER HURRITAK EGYIPTOMBOL VALO KIULDOZESE ES MOISES EXODUSA IS HOZZAJARULT EUROPA BENEPESEDESEHEZ. 

A  FEHER NEM OSHONOS HURRITAK MIELOTT ELERKEZTEK VOLNA A KAUKAZUS HEGYEIBE VEGIG SOPORTEK EUROPAT ES MINDENUTT NYOMOKAT HAGYOTT EZ EGYISTEN HITEROL. TERMESZETESEN OK EGYESULTEK A FEHER  ARJA MAGYAROKKAL IS--MIG A FEKETE MAGYARSAG  RESZE VOLT A 10 ELVESZETT TORZSNEK AHOVA MAGUK A HUNOK IS TARTOZTAK. A FEKETE HUNOK NAGA VILAGBOL SZAKADTAK LE ES TATAR KEVEREDESEU NEP VOLT. EZT MAGA MICHELANGELO NADDEO IS ESZREVESZI  DE ADATOK HIANYABAN CSAK ANNYIT ALLAPIT MEG, HOGY A HUNOK NEM MAGYAROK ES EZ IGY VALAHOGY SANTIT, MERT A MAGYAR NEVUNK AZON VEZER RETEGET JELOL MEG MELY A HUNOKAT IS OSSZEFOGTA.

------------- MA-GIAR, /giar=vezet/ magyarul MAG--MAGOY-t   nevezi meg ES MELY NEM FAJI MEGHATAROZAS HANEM  EPPEN VALLASI MEGNYILVANULAST--- AZ EGYISTEN HIVEST!

VALOJABAN  NEM TOKELETES A NADDEO UR ISMERETE, DE SOKKAL KOZELEBB ALL A VALOSAGHOZ MINT BARMELYIK MAS KELETI EREDETROL VAGY EPPEN A HUN-MAGYAR AZONOSAGROL SZOLO ISRASOK ANNAK ELLENRE, HOGY NEM  ISMERI A VILAG TORTENELEM AZON RESZET MELY A BALTI TENGERTOL ESZAKRA TESZ-- AZ ATLANTISZI FENMARADOTTAK EGYIK LAKHELYET ES NEM A KARPAT MEDENCET--- ES EZT TALAN AKARATTAL IS CSINALTA,, HISZEN E HAMIS FOLYTONOSSAG HIRDETESE AZ AMI MEGENGEDTE AZT, HOGY A VIDEOJA MEGJELENJEN. 

A KELETI EREDET AZ ARJAK  /SZKITAK-HURRITAK/ VISSZATERESEHEZ FUZODIK  DE TALALUNK AZ AZSIABAN KIALAKULO KISEBB--FOLEG TOROK NEPRESZEKROL IS AKIKNEK AZ ETNIKA OSSZETETELET AZ ESZEKRE HUZODO INDIAI NAGA GENEK SEGITSEGEVEL KAPJAK MEG. ERROL A JELENSEGROL IRTAM AZ AMERIKAI OTOMI OSHONOS NEPEK MEGJELENESENEL. EZEK A  NEPEK A MAGYARSAG TORTENELMEBEN NEM VETHETTEK RESZT, MIVEL SOKKAL KESOBBI IDOKBEN KEVEREDTEK! VALAMI IGEN HASONLO TORTENT AZ UYGOROK KALAKULASANAL IS AKIK VALOS KELETI SZARMAZASUAK ES AKIK A SZLAV FAJKIALAKULASABAN VETTEK RESZT.

IGEN SOK MAGYARSAGKUTATOT ISMEREK MEG SZEMELYESEN IS. SOKAN KOZULUK IGEN ERTEKES TUDASSAL RENDELKEZNEK DE VALAHOL ELVESZITETTEK A TURELMUKET ES A MORICZ JANOS "FELISMERESE"  FELE FORDULTAK  AKI A MAGYARSAG EREDETET AZ ATLANTIS ELOTTI AMERIKABAN AKARTA MEGTALALNI. DE  MA MAR TUDJUK A GENVIZSGALATOK ALTAL HOGY OSEINK NEM KELETROL ES NEM IS AZ AMERIKAI OSHONOS NEPTOL  SZARMAZIK---HOGY  DE RESZTVETTEK AZ u.n. AR--JA   /napkultusz/  KELETI HODITASBAN ES NEMCSAK TANITOTTAK, HANEM ATVETTEK IGEN SOK  SZOKASOKAT,  MEGISMERTEK NYELVRESZEKET, KEVEREDTEK KELETIEKKEL ES IDE SOROLNAM AZ INDIAI NAGAKAT, MONGOLOKAT IS.

A MORICZ FELE LEGENDA CSAK RESZBEN VALOS ES NEM KETELKEDEM A TAYOS BARLANG LETEZESEBE CSAK EPPEN NEM A MAGYARNYELVU MESEJEBE. TUDOK SHUAR INDIANOKROL, ISMEREM A TORETENELMUKET ES A NYELVUKBEN VALOJABAN LETEZIK EGY--KET MAGYAR SZO IS. OSIESEGUK VALOJABAN 9OOO EVES CSUPAN  AMIBE IGEN CSAK BELEFER A 13000 EVVEL ELOTTI KATASZTROFA UTANI  MIGRACIO--TEHAT ITT MAR UTKOZIK AZZAL A MORICZ FELE ARGENTINABAN FELVETT HITTEL, HOGY AMERIKABOL SZARMAZIK EUROPA MINDEN LAKOSA MIVEL HA A KATASZTROFA LESOPORTE EUROPAT AKKOR AZ ATLANTISZ MELLETTI AMERIKAN VIGIG KELLETT VONULNIA. ISMEREM A  EQUADORI CRESPI ATYA "KUTASAIT"  MELYET FIZIKAILAG AZ USA VEGZETT. AZ OTT TALALT IRAS  A BRHAMAN MAGUS PAPI NYELVEN VOLT MEGIRVA EPP UGY MINT A PACAL KORABELI IRASOK ITT MEXICOBAN PALENQUEN --- ES MIVEL A  MAGYAR NYELVUNK  MAGA EGY MAGUS PAPI NYELV VALTOZATA EZ ADJA    AZ EGYES  MAGYAR SZAVAK LETET E NYELVBEN--DE MAGA A NYELV NEM AZONOS A MAI  BESZEDMODUNKKAL!!! NEM HISZEK ABBAN, HOGY MORICZ A "FOLDALLATTI BARLANG LAKOK" NYELVET MEGERTETTE  ES MEG KEVESBE HOGY AHOGY ISMET FELKERULT A FOLDSZINERE  HIRTELEN EL IS FELEJTETTE A NYELVUKET! EZ A LEGENDAK MITOSZAHOZ--A SZAJBELI HAGYOMANYOK MESEJEHEZ FUZODNEK LATSZOLAG DE VALOJABAN NEM HIHETOK!.

TERMESZETESEN HISZEK ABBAN, HOGY A MAGUS´PAPOK NEMCSAK EUROPABAN HANEM AMERIKABAN IS MUKODTEK, TANITOTTAK AZ EMBEREKET--DE AZ AMERIKAI KULTURA SOKKAL DE SOKKAL FIATALABB MINT AZ EUROPAI. MINT  k u l t u r a  itt  MEXICOBAN CSUPAN 3000 EVES VOLT /i.e. 1500--i.u.1500-ig/.

HA VALOJABAN MORICZ KUTATOTT VOLNA AZ EUROPAI NEP EREDETEROL AKKOR CSAK AZ AFRIKA MELLETTI CANARI SZIGETEKHEZ KELLETT VOLNA MENNIE, MIVEL ITT TALALJUK MEG AZ OSI ATLANTISZI NYELVI MARADVANYOKAT MELYBOL SIKERULT EGY PAR MAGYAR KIFEJEZEST IS MEGTALANOM SOT INNEN INDULT KI A MAI VILAG  HAROM NAGY VALLASA IS HISZEN MEGTALAJUK AZ ALA-H--hala magyaru forditottan--FAYKAN FERFI ES AZ ARMI-GUADA /hada--Guadalupe szuz eredetevel/ PAPI RENDEKET AZ EGYISTEN HIVESSEL--SOT AZ EBER--heber ELSO PATRIARCALUSI REND MARADVANYAIT IS INNEN HOZTAK MAGUKKAL AZ IBEREK ES PONTOSAN AZ IREK ALTAL KERUL A ZSIDO VALLASBA!

A NOI SZUZ-SZENT ASSZONY A FOGALMA /A NYUGATI ANAHITA/ EUROPABAN NEM VELETLENUL A HURRITAK FELTUNESEVEL JELENIK MEG JOVAL ELOBB A KERESZTENYSEG MEGJELENESE ELOTT--SOT A BIZANCI KELETI KATOLIZISMUS SOKKAL ELOBB LESZ ELFOGADOTT MINT A NYUGATI  ES ITT MAR MINT SZUZANYANK JELENLETEVEL.ES EZT BIZONYITANI EPPEN A KELETI ZOROASTROISMUS ALTAL TUDOM MELY EPPEN AZ AMERIKAI OSHONOS NEPEK KULTURAJABAN IS MEGTALALHATO ES IGY A MAYA-BA IS. JELKEPE  A BABILONIABOL  IS ISMERT NAPTAR RENDSZER. A ZOROASTROIZMUS ISTENOKENT ADORABA ANAHITAT ES LIDIABAN-ARMENIABAN ES PERSIABAN LESZ IGEN NEPSZERU. BABYLONIABAN A KALDEUS PAPOK IRANYITJAK A VALLAST.

A KALDEUSOK  MAGUK A MAGUS PAPIRENDDEL EGYUTT AZ ESZAK EUROPAI CELTA BIRODALOMBOL INDULNAK KI   ES NEMCSAK EUROPABAN  NYUGATON ES KELETEN HANEM AMERIKABAN IS  TANITOK-VALLAS KIALAKITOK LESZNEK. EREDETUK OSSZEHOZHATO A MAGUS PAPONOKKEL  ES HOGY EZ MENNYIRE IGAZ MAR REG BEBIZONYITOTT AZ INDIABAN MA IS LETEZO BRAHAM MAGUS PAPIRENDDEL, AZ AMERIKAI MAYA PAPOKNAL ES PONTOSAN AZ EQUADORI SHUAR INDIANOKNAL TALATAK MEG A BARAHAM IRAST ES SZOVEGET EPP UGY MINT A  PALEQUEI PACAL PAPIFEJEDELEMNEL IS.

 .