Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MIT VETETTUNK ELLENED JOISTEN?

2010.11.01

 

KépMA,  2006 EVET SZAMOLUNK; 896 EVET ES MEG HOZZA 1110 ESZTENDOT--- AMI AZ UJ, VEGLEGES HAZA MEGTALALASANAK AZ EVE  ES HOZZA  AZ 1110 EVES MAGYAR NEMZET FAJDALMAS FENNALLASANAK AZ IDEJET "IGAZI BALSORSSAL", NEHEZ ES DONTO CSATAKBAN ELHULLO OSEINKKEL, SOK VERES SEBBEL ES MELYEKET MEG MA IS PROBALUNK GYOGYITGATNI, DE KOZULUK IGEN SOK A MELY ES MA IS ERZEKENY SEB  ES EZ A TOBB MINT 10 MILLIO MAGYAR SZIVEBEN TALALHATO   MEG. IDEGEN EMBER NEM IS LATHATJA, CSAK EGY MAGYAR EMBER EGY MASIK MAGYAR SZEMENEK MEGFAKULT CSILLOGASABN ERZI E 1100 EV FAJDALMAT.

"MIT VETETTUNK ELLENED JO ISTEN?"

BUNTETESEDNEK OSTORA IGEN SOKSZOR CSAPODOTT MEZTELEN HATUNKRA. SEBEK A REGI SEBEKRE GYUJTODTEK-----NEM VOLT KONNYU TULELNI---ES MEGIS A TE JOSAGOS KEZED MENTETT MEG A VEGSO OSSZEROPPANAS ELOTT GYOGYITO SIMOGATASAVAL.

"HARAGSZOL RANK VALAMI REGI, NAGY BUNERT?"

LEHETSEGES, DE UGYANAKKOR EREZZUK, HOGY MEGIS IGEN SZERETSZ MINKET! TALAN BENNUNKET SZERETSZ A LEGJOBBAN ANNYI ROKON NEPEK KOZUL--AZOK KOZUL AKIK VEGLEG ELVESZTEK A NAGY NEPHULLAMOK KOZOTT.

SIMOGATO KEZED ADTA MEG NEKUNK A MAGYARSAGERT KUZDO OSEINKET; ARPADOT, ISTVAN KIRALYT, HUNYADI ES RAKOCZI CSALADJAINKAT, A DUNAI KONFEDERACIOROL ABRANDOZO KOSSUTH LAJOSUNKAT,  A SOK NEVTELEN HOSEINKET. NEKED ES ALTALAD NEKIK KOSZONHETJUK NEMZETUNKET, A SZERETETT MAGYARORSZAGOT. 

SZAMTALAN NEP TUNT EL A TORTENELEM NAGY SZIMPADJAROL, OLVADT BE MAS NEPBE, VESZTETTE  NYELVET, SZOKASAIT, KULTURAJAT DE MINKET MEGMENTETTEL E CSUNYA HALALTOL!  K O S Z O N J U K!   HALAVAL TARTOZUNK NEKED ES TUDNOD KELL, HOGY MINDEN MAGYAR HA SOKSZOR TUDATLANUL IS DE MEGEMLEKEZIK E HALALROL ES AJANDEKOT NYUJT NEKED! MEGEMLEKEZESUL.  EGY-EGY ROZSAKENT TESZI ELED EGY NEMZETI HOSROL VALO GONDOLATAT, EGY TORTENELMI MONDA-REGENY ELOLVASASAT. HALAKENT FOGADD EL A MULTUNK KERESESET IS! TUDOSAINKNAK FARADHATATLAN, SOKSZOR EGY EGESZ ELETET ELFOGLALO, NEM KONNYU MUNKAJAT, S MIND EZ SIMOGATO, MELEG KEZED VISZONTHALASARA.

EMLEKEZZEL VISSZA A SOK SZEP ROZSAKRA AMIT A MAGYAR IRAST-OLVASAST TUDO HARCOSOK TOLLUK ALTAL VITTEK A TEMPLOMODBA ES HELEYEZTEK OLTAROD ELE.        GONDOLJ  ANONYMUSRA, KEZAIRA, JULIANUS BARATRA, A KESOBBI REGULY ANTALRA, NAGY GEZARA, MUNKACSIRA, HAJDU PETERRE, A SOKAT VITATOTT VAMBERYRE -------------ES MEG SOROLHATNANK NEVEIKET  IGEN HOSSZU IDON AT!

MA MAR 1100 EV UTAN OLTAROD TELIS TELE VAN CSODALATOS VIRAGOKKL AZ. ILLATUKAT MESSZIRE  LEHET EREZNI--TUL A HATARJAINKON! MEG SOK IDEGENSZIVU, RIDEG KULFOLDIT IS MEGSZEDIT AZ AROMAJA.

DRAGA JO ISTEN!

EDDIG A HOSSZU UTAMON SAJNOS EN KEVES ROZSAT TALALTAM DE ENNEK ELLENERE ES IS SZERETNEK E 1100 EVROL MEGEMLEKEZNI. VIRAGOT NEM TALALTAM, DE EGY KIS SZALAGOT LELTEM A VANDORLASAIM UTJAN. ELVISZEM A TEMPLOMODBA ES A MASOK ALTAL NEKED AJANDEKOZOTT ROZSAKAT E SZINES SZALAGGAL MEGPROBALTAM OSSZFOGNI ES FELDISZITVE EGY UJ ROZSA-VIRAGCSOKROT RESZEDRE OSSZEALLITANI.

KERLEK FOGADD EL OLYAN SZERETETTEL MINT AHOGY NEKED AJALOM!

A SZINES SZALAGON OLVASHATO;

               "NE FELEJTSD EL SZEGENY MAGYAROKAT"

 

                                                                                              MARIANN  DE PLUER

 "AKI NEM TUD HINNI ABBAN

AMIT LAT,

AKI NEM TUD HINNI ABBAN

AMIT FOG,

AKI NEM TUD HINNI

AMIT EREZ,

AZ MAGABAN TUD

LEGKEVESBE HINNI!"

                                                                           /ismeretlen szerzo/

 

A KETTOS HONFOGLALAS KERDESE MEG A MAI NAPIG SEM TISZTAZODOTT---ES ITT NEMCSAK A HUN-MAGYAR, HANEM AZ AVAR  ES MAGYAR PANNONIAI LETELEPEDESRE IS GONDOLNUNK KELL! A MAI NAPIG NEM TISZTAZODTAK E KERDESEK ANNAK ELLENERE, HOGY AZ UTOSO 15 EVBEN IGEN FELGYORSULT AZ EREDETUK KERDESERE VALASZOLO KUTATOK MUNKAINAK AZ ISMERTETESE. MEGJELENT AZ ARVISURA--A HUNOK ARANYLEMEZEINEK MEGFEJTESE IS. LASSAN ELFOGADOTT TENY LESZ A HUN TORTENELEM UTAN AZ, HOGY AZ ITT EMLITETT "MELEGVIZI BIRODALOM" VOLT A HUN NEPRESZNEK AZ "OROK LAKHELYE"--DE MEGJELENTEK KONYVEK, CIKKEK, HOGY A "KUSITAK, EGYIPTOMAIK, KINAIAK, MONGOLOK, INDIAIK SOT AZ ETRUSZKOK NEPEI VAGYUNK!!!!!!!!!!!!!!

A HUN MITOSZUNK FELEBRESZTETTE AZ OSI TALTOSI ISMERETEKET  MELY VISSZA TUDTA ADNI AZ ELVESZETNEK HITT TERMESZETI TUDOMANYT MEG A GYOGYITASBAN IS!

MINT MAR E PAR SOROK IS KIMUTATTAK A SOK FARADHATATLAN KUTATOK KULOMBOZO MUNKAI ELLENTETBE KERULNEK ES MIELOTT EZEKRE A KERDESEKRE VALSZOLNI TUDNANK VISSZA KELL KELL FORDULNUNK AZ ELVESZETNEK TUNT MAGYAR MULTUNKBA.

OSEINK /egyik/ NEVE A HONFOGLALASKOR "BASKIR" VOLT, DE "MASFAJTA" BASKIR--TUR FAJU BASKIR  AZAZ NEM VALODI BASKIR--OLVASHATJUK A REGI LEIRASOKBAN. OSEINK EZT MINDIG EGY FAJI MEGKULOMBOZTETESNEK VETTEK ES MINDIG EGY IDO, EGY TARSADALMI FORMA ES KULTURA MEGJELOLES VOLT SZAMUKRA--ES EBBEN VOLT IS VALAMI ANNAK ELLENERE, HOGY  E NEPRESZE A HONFOGLALOINKNAK VALOBAN BASKIR VOLT DE  MAS UTON, MAS KEVEREDESSEL ERTE EL AZ UJ HAZAT.

BASKIR

ABA--ASI--KIR /ASIK, sikul--IR/ EGY FERFI URALMU TARSADALAOM, EUROAZSIA LAKHELLYEL--SAK, SZAKA IR-UR-AR FEHER EREDETU KULTURAVAL  avagy kultura hatassal. E "BASKIR NEVU OSI RESZ A KERESZTENYSEG FELVETELEKOR EL KELLETTT VESZTINIE MINDEN MULTHOZ KOTO EMLEKET VALAMILYEN OKNEL FOGVE ES EZ AZ OK HA JOL UTANA GONDOLUNK PONTOSAN AZ OSI HITEVEL KELLETT KAPCSOLATVAN LENNI--HISZEN TUDJUK, HOGY EGY NEP, EGY OSI EMBER SEM VOLT SOHA POGANY. A MAR RACIONALIS EMBER MINDIG HITT EGY MAGASARENDU LENYBEN ES KERESTE E LENY MEGNYILVANULASAT A MEGSZOKOTT, MINDENNEPOS ELETEBEN.

DE MIELOTT MEG TOVABB MEGYUNK NEZZUNK MEG NEHANY MULT SZAZADI MAGYARSAG KUTATOI VELEMENYT;

HAJDU PETER

"AZ INDOEUROPAI ES IRANI NYELVTUDOMANY TERULETE VOLT AZ ELSO AHOL A MAGYAR OSTORTENET KERDESEVEL KERULTEM KAPCSOLATBA".............

KODALY ZOLTAN TANITASA SZERINT KARA GYORGY

"A MAGYAR PARASZTZENE REGI RETEGE, A BENNE HANGZO OTFOKUSAG AZ URALON AT A HUNOK, AVAROK, TURKOK ES MONGOLOK HAZAJAIG ES A KINAI SIKSAGIK KOVETHETO!"......................

GYORFFI GYORGY;

HA A SZITTYAK, HUNOK ES AVAROK "MAGYARSAGAROL" LE  IS  KELL MONDANUNK, SZAMON TARHATJUK MINT "ROKON" FAJTAJU ES KULTURAJU ELODOKET"..........

KARA;

"DE AZSIABA VEZET A REGI MAGYAR TARSADALOM, SZERVEZET ES MUVELODES TORTENETE TOBB MAS KAPCSOLATA IS ANELKUL, HOGY NEHEZEN MEGLELT UGOR OSHAZAT AZ URALTOL MESSZE KELETRE VAGY EGYALTALAN KELETRE TENNENK."

PICOLOMINI;

"UGY ERTESULTUNK, HOGY A TANAISZON TUL, AZ AZSIAI SZKITIABAN A MAI NAPIG TALALHATOK OLYAN NEPEK MELEYEKET MAGYARNAK NEVEZNEK"...........

HUNFALVY`PAL;

"A NYELVEK VALLOMASABOL BIZONYOSSA LESZ, HOGY A FINN-UGOR-TOROK NYELVEK EGYUTT VALAHA EGY KOZNYELVET TETTEK, MELYNEK NEPE HASONLOKEP EGY KOZOS, MAGABAN MEG NEM OSZTOTT NEP VALA"....

VAMBERY ARMIN;

"MANAPSAG, TEHAT MAR MEGLEHETOS BIZONYSAGGLA ALLITHATJUK, HOGY A SZKITAK, PARTHUSOK, HUNOK, AVAROK, BOLGAROK ES KAZAROK---SZOVAL MINDAZON NOMADOK ----MELEYEK A GOROG, ROMAI, BIZANCI KOZEPKORI EUROPAI HADSEREGEK, SOT MEG AZ ARAB SIVATAGOK BEDUNJAI ELLEN IS HARCRA SZALLOTTAK AZ URAL--ALTAJI NAGY FAJNAK NEM FINN-UGOR, HANEM TOROK-TATAR AZGAHOZ TARTOZTAK".....

NYOLC VELEMENY--NYOLC KUTATO NEHEZ MUNKAJANAK AZ EREDMENYE ES MINT LATHATJUK, NINCS EGYEZO VELEMENY--MEG 1100 EV UTAN SEM, PEDIG NEPUNK EGY ONALLO NYELVU NEP ES BUSZKEN ALLIHATJUK, HOGY MA, HOGY E SAJAT, KULONALLO NYELVE ELOSEGITETTE MAS NYELVEK KIALAKULASAT, FEJLODESET---LEGALABB IS AZ UTOLSO 10000 EVBEN. SZINTE ELKEPZELHETETLEN, HOGY EGY NEP--NEPRESZ EGY ILYEN ONALLO NYELVVEL ELVESZTETTE VOLNA VOLNA A REGI MULTJAT. SZERENCSERE E MAI NYELVUNK SIET A SEGITSEGUNKRE A MULTUNK MEGTALALASARA.

NO,  DE NEZZUK MEG A MAI VALASZUNKAT A MULTSZAZADI KUTATOKNAK;

HAJDU PETER MEGFIGYELESE CSODALATOS!  IGEN A MAGYAR NYELVUNK CSODALATOSAN MEGTATTOTTA AZ IRANI NYELVEK  OSI MARADVANAYAIT  azaz HATASAT, MINDANNAK ELLENERE, HOGY NEM LEHET E NYELV CSOPORTHOZ SOROLNI--HISZ OSI NYELVUNK EGY CSUVASOS NYELV VOLT. E BESZEDMODUNK MAR ATLEPTE AZ EGYSZOTAGOS NYELVI HATART ES KETTO VAGY EPPEN TOBB SZOTAGBOL EPITETT FEL EGY UJABB FOGALMAT KIADO  MEGNEVEZEST /pld. foldmuveles/--ES IGY MA  NEVEHETNENK NYELVUNKET E "PRE--INDOEUROPAI" KEZDETLEGES IDIOMANAK IS.  HONFOGLALO NEPUNK TOBB KULONFELE NEPRESZBOL--TORZSBOL EPULT FEL IGAZ, DE MINDEZEN TORZSEKNEL AZ IRANI HATAS MEGTALALHATO.--HISZ MAGUK A MEDEK AVAGY EPPEN A KAUKAZUSI NEPEK IRANIAK VOLTAK.

KARA MEGFIGYELESE IS HELYES ANNYIBAN, HOGY AZ AZSIAI ES MAGYAR PARASZTZENE OTFOGU---DE MINDEN OSI HOLDKULTUSZI  " OSHONOS" NEPRE EZ JELLEMZO--SOT AZ NYUGATI CELTAK OSI ZENEJEBEN IS FELLEHETO ES INNEN  EREDO PAPIRENDEK VISZIK MAGUKKAL TOVABB.  NYELVUNKBEN OSSEFUGG A "CIONE"---KENETT JELENTESU SZOVAL HISZEN FREDITOTTAN OLVASVA ENOIC--ENOIK AZAZ ENEK-----NOI ENEK

KOINE---CANTOR /kantor/ lesz a spanyol nyelvben es termeszetesen osszefuggesben all a toroknel ismert "kansag" szoval de mar nem "aszi"  noi papirenddel, henem egy patriarcalusi eletformaval. 

GYORFFY GYORGY FELISMERTE A NEPUNKHOZ KAPCSOLODO AZSIAI TORZSEK KOZOTTI FAJI, NYELVI ES KULTURALIS KULOMBSEGEKET--BAR  A MAGYAR HUNJAINKAT NEM SOROLNAM A KELETI HUNOKHOZ--HISZEN OK IS A BASKIR CSUVAS IDIOMAJU UGOROKHOZ TARTOZTAK ES FAJILAG A "KUNMADZSAROK" VOLTAK ES E NYELVEMLEKEK NEM KELETRE VEZETNEK BENNUNKET HANEM ESZAK EUROPAHOZ KOTIK AZ EREDETET.

KARANAK EZZEL A VELEMENYEVEL EN TELJESEN EGYET ERTEK, HISZEN NEM KOTHETJUK NEPEUNK EREDETET AZSIAHOZ /meg a besenyokkel kapcsolatosan sem/ DE A VELUK VALO KEVEREDEST NEM TAGADHATJUK. AZ AZSIAI RESZEN HA TALALUNK IS MAGYAR NEVET CSAK EGY ATVETT, TANITOTT, KEVERT KULTURA KAPCSAN TORTENHETETT MELY OSSZEFUGG AZ AMERIKAI-ALASZKAI  OSHONOS NEPEK ES A ESZAK-EUROPAI ARJAK TANITASAVAL, KEVERESEVEL. EZ A MA MAR ELFOGADOTTNAK LATSZO ADAT AZ MELY TEVESEN KIADTA A FINN-UGOR OSHAZA ELMELETET.

PICOLOMINI MEGFIGYELESE IS HELYTALLO---------DE AZ AZSIAI FAJU "MADJAROK" MINT MAR IRTAM CSAK A MEDEK TANITASA, HATASA ALTAL KAPTAK MEG E NEVUKET. SZETVALASZTHATATLAN A MAEVA--MED NEVTOL MIVEL ENNEK A HELYES KIEJTESE "MAGYA avagy MATTA". MINDANNAK ELLENERE, HOGY NEPUNK TANITO RETEGE A MEGUS PAPOK VOLTAK  A MAI NEVUNK NEM A GOROG "MAGUS" SZO UTAN SZULETETT, HANEM A NYUGATI  "CELTA" KIEJTESI FORMABOL A TURANI FOLDON. NINCS SEMMI KETSEGEM, HOGY OSSZEFUGGESBEN ALL AZ IR "MAC--csalad" SZOVAL.

A  HUNFALVY VELEMENYE UGY AHOGY LEIRJA ELFOGADHATATLAN, HISZ NEM LEHETETT EGY KOZOS NYELVE EGY OSHONOS ES AZ UGOR NEPEKNEK--MIVEL FAJUK EREDETUK, SZINUK,  KULTURAJUK,  TORTENELMUK NEM EGYEZETT MEG SOHA DE KEVEREDESUKET EL KELL FOGADNUNK.  MA MAR EZ BIZONYITOTT A DNS VIZSGALATOK ALAPJAN- A LEGKOZELEBBI ROKONAINK A  LENGYELEK ES TORTENELMUK KIMUTATJA EZT A KEVEREDEST A KULON MEGEMLITETT "LEK--LECH" ES AZ u.n. POLON NEPEK ALTAL. A MAGYAR NYELVU NEVE A "LENGYEL" /LEC-KELTA/ ES NEM A POLON...OSHONOS EREDETU / Polonia/ NEV LETT. VALAMI HASONLO TORTENT A "NAIRI" ORMENYEKNEL TALALHATO "UNGar ES MAGYAR" NEVUNK ALTAL IS SZETVALASZTVA  AZ OSI KEVEREDEST ES TUDTUNKRA ADJA, HOGY VALOJABAN NEM IS A LAPP FINNEK KEVEREDESEROL VAN SZO, HANEM SOKKAL OSIBB NAIRI-akkal--AKIK A VAN TO ES AZ URAL KOZOTT ELTEK JOVAL ELOBB A FEHER ARJAK MEGJELENESE ELOTT. A LAPP EREDETU FINN-UGOR KOZOS SZAVUNK IGEN KEVESEK AHHOZ, HOGY EGY KOZOS OSHAZAROL BESZELJUNK. A LAPPOK ES FINNEK KEVEREDTEK UGYAUGY MINT A LENGYELEK ES A POLONOK AVAGY EPPEN A  NAIRIK AZ UGOROKKAL--HISZ A KELTA LEGENDAK BESZELNEK  EGY FINN NEVU CELTA HOSROL. E UTOBBI KEVEREDESBEN AZONBAN MAR NAGYOBB RESZBEN AZ OSHONOS NEPEK VETTEK RESZT. A FINN---UGOR KEVEREDES TEHAT MEG NEM IS KOVETLENUL--HANEM KOZVETVE TORTENT MEG   LEHETSEGES, HOGY AZ UGOROKKAL  VALO TALALKOZASUK MAR JOVAL A FINN-LAPP KEVEREDES UTAN TORTENT MEG.

AZ "UNGAR" ELNEVEZESUNK AZ unnoi--hun azaz a u.n. kun "fekete" magyar NEPRESZUNK UTAN KAPTUK MEG. NAGYON SOKAIG TARTOTT RESZEMRE ELFOGADNI A HUNOK /nem a kunok/ MAGYAR NYELVUSEGET DE AZ ORMENY TORTENELEM--A 10 BASKIR UGOR TORZSEK  NEVR,  A HONFOGLALO MAGYAROK "FEKETE-KUN" MAGYAR IDIOMAJA ATVETELEVEL EZ  BEBIZONYOSODOTT--HISZ A BASKIR 10 UGOROK LETTEK TOBBSEGBEN A HONFOGLALSUNKNAL HISZEN EZ MAGA AZ "ONUGOR" EREDET.

A SOKAT VITATOTT, A TOROK EREDETET HIRDETO VAMBERY ARMINUNK MUNKASSAGAT IGEN NEGHEZEN LEHET ERTEKELNI, MIVEL AMENNYIRE IGAZA VAN EGYES DOLGOBAN ANNYIRA TEVED MAS KUTATASABAN. A VALOSAGBAN NEM TARTOZUNK A FINN-UGOROKHOZ IGAZ,  NO DE A TOROK TATAROKHOZ SEM ANNAK ELLENERE, HOGY  OSHONOS NEPEKKEL KEVEREDTUNK. EGYARANT MEGTALALJUK A  TATAR A "TOROKOS" VERT MINT AZ AZSIAT KEPVISELO  u.n. IRANI HATAST--SOT AZ OSI CSUVASOS NYELVUNK  EGY MASIK, OSI ROKONYELVE  ADTA KI KESOBB A "TOROKOK" NYELVET.

BESZEDMODUNK, TUDASUNK, KULTURANK EGY OSSZEKOTO KAPOCS LESZ NEMCSAK EUROZSIAI NYUGAT ES KELET  RESZE KOZOTT HANEM AZ AMERIKAI OSHONOS NEPEKKEL UGYANUGY MINT A HATALOMMAL, TUDASSAL RENDELKEZO OSI BIRODALMAKKAL IS; EGYIPTOMMAL, BABYLONIAVAL ASSYRIAVAL HISZ SIBERIA NEVE  CSAK A MAI MAGYAR AGGLUTINANTE NYELVUNK SEGITSEGEVEL ERTHETO MEG MELY MAGABAN HORDJA  NEMCSAK A MAGYAR "IBER" EREDETET, HANEM A MAYAKNAL ISMERT   "XIBIL"---BIKA  /ferfiuralmu/ ALLATOVI JEGY KORSZAKANAK A FOGALMAT AZON A  NAGA--MAYA NYELVEN MELYET BABYLONIABAN IS HASZNALTAK ES  E BIRODALOM  NEVEBEN IS  "BIL"--SZEREPEL A "XI..si" a-si gyok nelkul.

A GOROG MITOSZOK IS MEGEMLEKEZNEK A HIRES AMAZON  NEPROL. NEVE MAR AZ ELSO HALLASRA IS MAR MAGYAROSAN HANGZIK;

AMA-AZON azaz ASSZONY ES FORDITOTTAN IS MEGTALALHATJUK A "NO" femenint jelento kifejezest.A- MAZON---MAZEN---MA-ZENE--MA-ZEND

ZENE--KENE--KOINE--KENETT    /ENEZ---ENET--OZEN/  PAPI NYELV AZ IRANI KULTURABAN ES EZ PONTOSAN A ZOROASTRO KULTUSSZAL, VALLASSAL HOZHATO OSSZE.    ZORO--ORO--arany a spanyolban Z--ORO--ASI--TORO  mar patriarkalis eletformaval  --MIG AZ AZON--MAZAN matriarcalusi asszonyi uralmat fejezi ki. Igen ismert az oshonos nepek nyelveiben. OSSZEHOZHATO AZZAL A MISZTIKUS FEHER EREDETU AZSIABAN ELO NEPPEL AKIK A "ver" VAROSABAN AZ OSI ASSZONYOK EGYENJOGUSAGBAN ELTEK A FERFIAKKAL. TERMESZETESEN E NEP A SZKITA ARJAKHOZ TARTOZOTT S REGI MEG EL NEM FAJULT DWARVAS OSEI--MELY AZ ARJA KULTURABAN SAVARAD--SAVAREAWD ASSZONY PAPI-NAPKULTUSZI VALLAST TANITOTTAK. AZ ORMENY TORTENELEM A SZABIR NEVVEL JELOLI MEG OKET. OK A SZAVARA--D  forditottan a DAR--RAVASZOK  /marmint a papirend/

RAMA-- elves pre-ARJA HODITO forditottan AMAR--szeretni a magyarban--AZSIABAN  RAMA-ASI mely forditottan kiadja az AZSIAI SZAMARIA---iSA-MARIA NEPENEK A NEVET.

MER--MOR forditottan rom, rem, orom, aram neve, eredete de mar a patriarkadokkal.

MAEVA--MED--MAGYA--MAGYAR   forditottan RA--nap, GYAR --alkot, -vezeto, ragyogo--/ogor/ 

              Med--Mada, madar, mag, magy--magyaraz stb. szavaink eredet

Mag--mog--ARAN (Y)--MOGARAN AZ OSEINK NAP SZAVA.                 

 EZT A NOI ES FERFIURALMI MEGKULONBOZTETEST EGY AZON NYELVEN BELUL CSAK A MAI MAGYAR NYELVUNK TUDJA BEMUTATNI. EZT A FORDITOTT IRAST--OLVASAST CSAKIS EGY TUDOS--TANITO KASZT TUDTA FELEPITENI ES KAPCSOT ALKOTNI KET KULOMBOZO KULTURA, FAJ ES NYELV KOZOTT.

 

 

 

A mappában található képek előnézete Hivatkozó képek 1

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.