Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MAGYAR FINN-UGOR ES MAYA "NYELVTUDOSOK" RESZERE!

2011.04.28

1234456tl9--vasco.jpg

 

UJBOL KITORT A HABORUSKODAS AZ INTERNETEN --DE EZ ALKALOMMAL IGEN MEGELEGEDETTEN OLVASOM AZ UJABB CSATAKROL SZOLO IRASOKAT, HISZ AZ "OKOS ,TUDOS BACSIK ES NENIK" CSAK MOST KEZDIK MEGERTENI, A BASZK NYELVNEK  AZON FONTOS SZEREPET AMIT AZ O ES AZ UJ VILAG IDIOMAIKNAL BETOLTOTT.

VITATKOZNAK MOST ARROL AMIT MI MAR EGEN FELISMERTUNK--IDE-- ODA AKARJAK BESOROLNI AZ IBER FELE BASZK BESZEDMODOT ES EGYMAST LEKICSINYLO JELZOVEL SERTEGETVE   UJ, "SAJAT" TEZISKENT TUNTETIK FEL.  CIKKEK JELENNEK MEG A VASZKOK CAUCAZUSI EREDETEROL AMI TEMRESZETESEN LEHETETLEN, MIVEL NINCS EGYETLEN EGY OLYAN TORTENELMI ADAT AMI EZT ALATAMASZTANA.--DE FORDITOTJAT AZ  URARTEAN--HURRITAK EGYIPTOMOMBOL KIVANDORLASAROL,, AZ  ESZAKI CELTIBEREK  DELRE VALO HUZODASAROL. ES AZ ALTALUK SUMERIA MEGALAKULASAROL MEGSZAMOLHATATLAN ADATOK NYUZSOGNEK A KULOMBOZO NEPEK TORTENELMEBEN.  HAMISITJAK A TORTENELEM "JOBB ES BAL" OLDALAT! A FINN-UGORISTAK LEKICSINYLIK OSEINKET A PRIMITIV JELZOIKKEL--MIG A "MINDENT MAGYARNAK TUNTENTOK" ISTENI ADOTTSAGGAL RUHAZZAK FEL AZ ELODEINKET---ES TERMESZETESEN E TORTENELMET HAMISITOK MIND KET OLDALON  T  U  D  A  T  O  S     NAGY KART OKOZNAK NEPUNK MULTJANAK A MEGERTESEBEN. 

A NYELVESZEK HANGOS VITAI IS ISMERTEK ES MEG IGEN MESSZE ALLNAK A BIZONYITASAIK KIMUTATASATOL DE A SOK EVES MUNKAJUK EGYETLEN EREDMENYE MA A VASK--BASK NYELVI HATAS VILEGSZERTEN VALO ELISMERESE. SAJNOS MA MEG A KULOMBOZO HIPOTEZISEIK ELISMERESEHEZ LEHETETLEN EGY SZILARD TALAJT KIMUTATNI. A BASK NYELV A DENE KAUKAZUSI NYELVCSALADHOZ VALO SOROLASA MINDENESETRE MEGENGEDNE A VASK--BASK IBEREK--CELTIBEREK SZEREPET MEGERTENI NEMCSAK AZ AMERIKAI OSHONOS NEPEKNEL, HANEM A KESOBBI ARJA NEPEK HODITASANAL IS SOT ELFOGADTA TENNE, AZ EGYIPTOMI BIRODALOMAT  ALKOTO NEPEK  LETET A NAGAADAKAT ES A MAADIKAT NYUGATON IS. AKKOR AMIKOR JO MAGAM A CELTAK VAGY EPPEN AZ IBEREK NEM EGY ERTELMUEN MEGHATAROZHATO FAJISAGAROL BESZELEK PONTOSAN A CELTIBEREKHEZ KEVEREDEDETT  "NYUGATI" NAGAKRA GONDOLOK ES MELYEK FIZIKAI NYOMAIT A MAI NAPIG ESZLELHETJUK pld.  A CELTA EREDTU NYUGATI NEPEKNEL.iemap---indo-europeo.gif

ITT NEM AZ INDIAT HODITO ARJAK "HAZATERES UTANI" IDOSZAKAROL BESZELEK, HANEM A MAJDNEM 13000 EVVEL EZELOTTI MEGJELENESENEK AZ IDEJEROL ES AZ EZT MEGELOZO TALAKAZASUKROL, ARROL AZ "ELSO" VALOS NYUGATI "OSHAZAROL" AHOL KIALAKULT AZ ELSO FINN-UGOR  OSOK TALALKOZASA

EGYIPTOM, A VAN TOI NAIRI BIRODALOM--BABYLONIA, SOT MAGA A KAUKAZUSI ARMEN--ORMENY BIRODALOM KIALAKULASA IS BIZONYITEKUL SZOLGAL MIVEL PONTOSAN EZEN A HELYEKEN TALALHATJUK MEG A "NAIRI OSHONOS NAGAKNAK" ISMERT NOI TARSADALMI FORMAJU ASSZONY, ANYA ARJAKAT.

TERMESZETESEN IGEN NAGY HIBA A NAGAK KERDESET ETNIKAI SZEMSZOGBOL NEZNI MIVEL E MEGNEVEZES  INDIABAN IS HASZNALATOS  ES AZ ELSO HALLASRA AZ INDIAI NAGAKRA KELL GONDOLNUNK MIVEL IGEN KEVESEN TUDJAK, ISMERIK  MELY AZ ARIO-- SZARMAZASAHOZ KOTI A NAGAKAT A KIGYO--TUDAS SZIMBOLUMA ALTAL ES  MELY EPPEN A NAGAKRA IS JELLEMZO. A KOZMIKUS ISMERETEK, A KULOMBOZO EGI JELENSEGEKNEK A CIKLUSANAK RENOVACIOJAT  SZIMBOLIZALJA.  TANITOI A PAPOK, PRIESTEK LESZNEK EGY KOZOS PAPI NYELV ALTAL.

AZ ARIOK ALTAL ISMERTETETT KOZMIKUS TUDAS LESZ PONTOSAN A ZOROASTROIZMUS PATHRIABAN, AZ AZSIAI PRIMITIV NEPEK, AZ AMERIKAI FOLDRESZRE VANDORLO EGYSZERU NEPEKNEK AZ ATVETT, MEGTANULT ISMERETE, KULTURAJA,   A PAPI NYELV HASZNALATAVAL. EZ A KALD ES MAGUS PAPOK NAPKULTASZI BIRODALMAIKNAK A LETE A PIRAMISOK SZIMBOLUMA.  

A KIGYO SZIMBOLUM MINDIG A NAIRI NOURALMI BIRODALOMMAL LESZ OSSZEKOTVE ES AZ ARJAK INDIAI HODITASA UTAN E NAIRI NEV VALTOZATAI ISMERTE VALIK EGESZ INDIABAN AZ ARJAK KEVEREDESE ALTAL, DE  AZ ARIO TUDASUK MEGTARTJAK AZ ARJA MIVOLTUKAT  SOKKAL TISZTABBAN MINT AZ AMERIKAI INDIANOKNAL.vdkjmsgc-1258161524-bg---serpiente.jpg                                                                           

EZEN A "DILETTANS" KIGYO TUDASON ALAPSZIK NEMCSAK A MAI CIVILIZACIONK, HANEM AZ ELMULT 13000 EVI EMBERI TUDOMANY, NYELV, ES VALLAS FEJLODESENEK MINDEN MOZDULATA. MEGERTENI SAJNOS KEVESEN TUDJAK! EGY  "MINDENT TUDO" EMBER LETERE ERTHETETLEN MARAD. OTTHON,  SAJNOS NEM A MAGYAR TUDOMANYOS AKADEMIA  KOZLI ES CSAK AZ ALTALA MEGENGEDETT ELMELETET SZABAD HIRDETNI. AZ AMERIKAI  EGYETEMI TANAROK A KULOMBOZO HIPOTEZISEK ALTAL TESZIK MAGUKAT ISMERTE ES NEM IGEN  SZERETNEK EZEKET BEJEZETNEK LATNI, MEGOLDANI.    MEXICOBAN  MEGELEGSZIK EGY REGESZ AZZAL, HOGY MEG TUDJA ALLAPITANI EGY INDIAN KULTURA HAROM FAZISANAK AZ IDOPONTJAT---- EGYBEN AZONBAN A VILAG MINDEN TUDATLAN "TUDOSA"  EGYETERT; NEM SZABAD MEGENGEDNI AZ UJ KUTATASOK EREDMENYEINEK A FELTUNESET, HISZ AKKOR MI LESZ  VELUK?!