Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ARMENIA--ORMENYORSZAG avagy A REGI HAYASTAN

2010.10.25

Kép

AZ ARJAK TORTENELMI HAGYOMANYA AZ ORMENY FOLDON!

A LEGENDA SZERINT TOGARMAH UTODA  H A Y K AZ ARMEN HOS ELHAGYVA AZ ARARAT HEGYET BABYLONIABA TERT ES SEGITETT A BABEL TORNYANAK A  FELEPITESEBEN ES EZ UTAN NIMROD ELLENI HARCBA IS RESZT VETT AZ i.e.2492-ben  ES  E ARMEN HOSTOL KAPTA MEG A regi NEVET ARMENIA.

HERODOTO ADATAI SZERINT FRIGIABOL, AZ ARMENOK A HITITTAK FOLDJEROL SZARMAZTAK MELY MA TOROK TERULET.

AZ ELSO "ARMINA" MEGNEVEZES AZONBAN CSAK A PERZSA DARIO I. IDEJEBOL SZARMAZNAK A i.e. V.-VI. SZAZADBOL ES AHOL A NEVUK   GAI vagy JAI  /J=H/. MASOK SZERINT NINCS KIZARVA , HOGY AZ URARTUAK "ERIMENA" URALKODO UTAN KAPTA A NEVET BAR AZ ARAB VERZIO UTAN AZ ESZAKROL ERKEZO ARAB SZTEPPEI NEP  ES MEG i.e.ELOTT  HODITOTTAK MEG A  N A I R I-t--A VAN TO KORNYEKI VIDEKET---AZ ORMENY NOI ORIGEN RESZT ES NEVUK "ARUMANI" LETT. NAIRI BIRODALOM A VAN TOTOL AZ URALIG TERJEDT EL.

ARMENIA NEVE RESZEMRE AZ ARJAK  "HODITO" NEPE  UTAN KAPJA MEG  A NEVET  MIG ORMENY NEVE  MAGYARUL MEGADJA AZ ARJAK HATRAHAGYOTT  NEPRESZET, ES AKIK "ORKODTEK" A MAR MEGHODITOTT TERULETEN.  VALOS TORTENELME AZ i.e. 5--6. SZAZADBAN DEZDODIK EL. HATARAT AZ i.e  AZ UTOLSO SZAZADABAN 3 TENGER MOSSA /caspi, fekete es a mediterran/   ES EZEK  A NAGY BIRODALMAK HATAST GYAKOROLNAK A TORTENELMUKRE. / patria, asirios, griegos, romanos, bizantinos, arabes, mongoles, persas, turkos otomanos es rusos/. 301-ben FELVESZIK A KELETI KERESZTENYSEGET--JOVAL ELOBB MINT NYUGAT ELFOGADTA EZT VALLAST. 428.-BAN A PERSA SASANIDAK URALKODJAK 630-ig, MAJD MINT AUTONOM TERULET  AZ ARAB BIRODALOMBAN 884-ig. Ugye mennyire hasaonlit az Anonymus kronikajahoz?

VALOBAN ARJA ---GOMER, SZKITA, KIMMER TERULET. FOLDRAJZILAG A KESOBBI A BESENYO FOLDDEL HOZHATO OSSZE.. A VAN   ES AZ URMIAI TONAL TALAHATO NAIRI "NOI  EREDETE" RESZEMRE IGEN FONTOS FELJEGYZES MELY TUDATOS ES  AZ INDIAI DRAVIDAI  "NARA--NARI--VIRRAD" SZENTHAROMSAGGAL HOZHATO OSSZE.  NALUK IS MEGTALALJUK  A 13000 EVES KULTURANAK MINDEN NYOMAT, UGY  MINT EGYIPTOMBAN--ITT IS PICTOGRAMOKAT VESTEK  KOBE  AZ OSI LAKOSOK. ITT IS UGY MINT AZ INDIABAN AZ  SVATIKA ES A KERESZT SZIMBOLUMA  MEGTALALHO, ES MELYEK TUDJUK, HOGY A KOZMIKUS JELENSEGEK ALAPJAN SZULETTEK MEG ES ISMERTEK  IS A JELENTOSEGET,  AZ "OSHONOS" NEPEK HAGYOMANYA UTAN. ARMENIABAN-- DE ITT IS VAN A KOVEKBOL OSSZEALLITOTT "STONENHENGE"-IS,, LATHATOK AZ OSI VAROSNYOMAIK  IS EPPEN UGY MINT EGYIPTOMBAN avagy EPPEN  SUMMERIABAN DE LAKOIT  EGYSZERUEN CSAK KAUKAZUSINAK ISMERJUK--BAR  EZ SEM JELENT SOKAT, HISZEN A WIKIPEDIAKBAN A NYUGATI TATAROKAT IS A KAUKAZUSI FAJHOZ SOROLJAK ES MINT FEHER EMBEREKET  JELOLNEK MEG.

TORTENELMELBEBOL NEM ISMERUNK SOKAT MEGIS AZ ARMENIAN ELO OSI NEP FELISMERT MIVEL EGY OLYAN  OSHONOS NEPPEL KEVEREDETT  MELY SOKKAL TOBB KOZOS VONAST VISEL A MESOPOTAMIAI KULTURAVAL MINT MASOK. ISMERJUK JOBBAN OKET A " VAN" ES A  "URMIA" TO  KORNYEKEROL  A    N  A  I  R   I    "NOI KULTURA ES EREDET". E NEVUK UTAN. TERMESZETESEN EGY ESZAKROL ERKEZO MATRIARKALIS ELETFORMAJU--NOI BIRODALOM FELEPITESU OSHONOS KULTURAVAL RENDELKEZO KOZOSSEGROL LEHET CSUPAN SZO ES MELY.AZ ARMENIAI, VAN ES A  URMIAI TO VIDEKEN ELT,  "EMESE-SAL" ---NYELVEVEL. 

----DE MAS u.n. INDIOEUROPEO   FEHER FAJU NEPEK VANDORLASANAK A HATASA IS  E NEPET ELERI, MEGZAVARJA ELETUKET  ES KULTURAJUK KEVEREDNUK KELL A FENNMARADASUKERT--  UGYANUGY MINT AZ ESZAKROL DELRE HUZODO SZKITAKKAL--KIMMEREKKEL AVAGY EPPEN AMAZONOKKAL. EZ FIZIKAILAG, TORTENELMILEG UGYAN UGY TORTENEK MEG E NEPEK MEGHODITASA MINT HOGY ITT AMERIKABAN LATTUK AZ  INDIANOKNAL AHOL A FAJI KEVEREDESEBEN A FEHER RASZ IGEN KEVES DE TANITASUK EPP OLY HATASOS MINT EUROAZSIABAN.  E TERULET KEHETETT  AZ ESZAKON KILALKULT OSHOSNOS NEPEK ES AZ ARJAK EGY UJABB OSHAZAJA. EHHEZ SEMMI KETSEGEM NEM FUZODIK.

AZ  ELLENSEGES ASSYR SZOVEGEK EMLEKEZNEK MEG  AZ i.e. XIII. SZAZADBAN A "NAIR"I NEPROL  A "NIHRIYA" AZ VELUK  KAPCSOLATOS HARCCAL, DE SEMMIT NEM EMLIT MEG KULTURAJUKROL, NYELVUKROL, VALLASUKROL EREDETUKKEL NEM FOGLALKOZTAK BOVEBBEN--DE MINT MAR IRTAM A DRAVIDIAI SZENTHAROMSAG MASODIK SZEMELYEBEN SZEREPEL A NEVE MINT NOI FOGALOM.           /APA-ANYA--VIRRAD jovo/

NAIRI ASSYRIAN NEVE    "KUR"  "OSHONOS NEP"    AZ ARMENIAN TRIBUKRA VONATKOZOAN ES EZEN BELUL A  "HURRITA ES URARTEAN indoarja" FOGALMAT  IS KIADJA A KESOBBI KEVEREDESUK UTAN..  A "NAIRI  URARTEANOK" /oshonos nep indoarja keveredes/ KOZE 23 NAIRI ORSZAG SOROLHATO AZ i.e.-i X SZAZADIK.. 23  NAIRI ORSZAG  A TIGLATH--PILESER I. /1114--1076 i.e./  SZERINT AZ URALKODASA IDEJEN.

A KIS AZSIAI EREDETU "UR---ARTU" /TU vegzodessel--ugyangu mint a DEN-TU nevnel/  FOGALMA A HURRITAK ALTAL TERJESZTETT KULTURAT, BESZEDMODOT,  HITET EGY BIZOMYOS ELETFORMAN BELUL  HATAROZ BE ANNAK ELLENERE HOGY MAR ITT NEM MINDIG SZUKSEGSZERUEN A MATRIARKALIS ELETFORMAVAL KOTI OSSZE. ES E KULTURA A KOZMIKUS TUDASON ALAPULO NAPKULTUSZ MELY TISZTELETBE VETELEVEL--KIEMELI  A NOI NEMET IS ES EZ MAGA A MAYA, A MAGUS HIT AHOL A FEMENIN  "ISTENNOK" IS HELYET KAPNAK. ES E VALLASOK AZ u.n. "HURRITA" M I T A N I   KULTURABAN JELENNEK MEG, ANNAK ELLENRE, HOGY  A HURRITAK  NEM VOLTAK URARTAENOK--INDOARJAK..   E TISZTELET AKKADOKNAL IS MEGVAN DE MAR NEM A BABYLONIAKNAL. EGYIPTOMBAN AKENATON PROBALJA FELALLITANI --BAR HALALA UTAN EGYIPTOM VISSZALL AZ AMON PAPI URALOMMAL A REGI  "FERFI URALMU SOKISTENU HITRE". OSSZEFUGGESBEN ALL A MITANI KULTURA A "MARYYANNU"---"NEMES" SZOVAL, A KATOLIKUS PRE-HITTEL, A MAI KATOLIKUS VALLASNAL A SZUZ ANYA TISZTELET ALTAL. NYELVILEG  "EMESE-SAL" TIPUSU  NYELVVEL. KEVEREDVE BESSENYOKKEL, A SZEKELYEKKEL A MAGYAR TORTENELMUNKET IGEN NEHEZ  LENNE  MEGERTENI AZ ARMEN TORTENELEM NELKUL NEM TUDNANK BEHETAROZNI A BESSENYO  EREDETET, A SIKU.--"SZEKELY" KODEXEINKET SOT A MED BIRODALMAT SEM,  A MAGUS PAPI OSSZEALLAST ES AZ UJ  MAGYARSAG KIALAKULASAT.

ARMENIA FAJT, KULTURAJAT AZ OSI NAIRI--HITITA  KULTURAJU HURRITA NEPEK ALAKITOTTAK MEG.   A HURRITAK  EREDETE IGEN OSI ES TORTENELME, VANDORLASA IGEN KOMPLIKALT. E NEP NYELVE SEM INDOEUROPAI SEM SEMITA ES LEGKOZELEBB PONTOSAN A CAUCAZUSI NYELVEKHEZ ALL MINT AGGLUTINANTE BESZEDMOD.    AZ INDOEUROPAINAK ISMER MITANNI KULTURAT ES HITET MINT "URARTEAN" KULTURAT ISMERIK EL DE TERJEZTESE A HURRITAK ALTAL TORTENIK MEG.  DE A BIRODALMANAK AZ ELVESZTESE UTAN   MAR CSAK AZ IRANI NEPEKRE LESZ HATASSAL.  A HURRITAK HORDOZTAK A MITANNI FEJLETT KULTURAT ES VALLASI KULTUSZT VANDORLASAIK ALTAL  ES HAGYTAK ES TERJESZTETTEK. A TORLEST "NEMBIRO" HITUK  NYOMAIT EGYIPTOMBAN, AZ UJ ISRAELBEN, KISAZSIABAN, SUMERIABAN ES A CAUCAZUSBAN.Kép MAGA A MITANN NEVE SANSCRITO EREDETU.

SOKSZOR IRJAK A TORTENESZEK, HOGY AHOL A SZKITAK MEGJELENNEK A HURRITAK IS OTT VANNAK. .

TORTENELME MINT SOK OSI ARJA NEPNEK EGYIPTOMBAN KEZDODIK EL HABORUSKODNAK AMOSIS FARAOVAL, DE VERESEGET SZENVEDVE  ES KIUZIK OKET AZ i.e. 1500 Korul EGYIPTOMBOL CANAANON -FENICIAN-SIRIAN AT JUTNAK EL AZ EUFRATES  FOLYOIG ES KEZDODIK A SOKAIG TARTO MITANN ES EGYIPTO KOZOTTI A HABORUSKODAS. ERDEKES MODON EZ A MOISES KIVANDORLASA ELOTT TORTENEIK MEG ES A MOISES UTJAT KOTI OSSZI AZ UJ IZRAELITA NEP FOGSAGAVAL.

A KIS AZSIAI HETITA BIRODALOMHOZ HUZODVA RESZT VESZ AZ ALLAMUK VEZETESEBEN ES A "MITANNI VALLAST" TERJESZTIK ITT IS. A LOVAS SZKITA NEPEK KOZELSEGE ALTAL MEGTANULJAK A LOTENYESZTES TITKAIT IS ES PONTOSAN EZ LESZ AZ EGYIK OKA AZ IRANIAK  SZKITAK KOZELSEGEBEN VALO ELETUKNEK. HIRESEK LESZNEK A  FENYESITETT CERAMICA, A  METALURGICA MUVESZETUK, A LOVASSAGI FELSZERELESEK KESZITESEBEN SOT A LOTENYESZTESBEN IS.  A HITITA BIRODALOM ELVESZTESE UTAN AZONBAN MAR NEM MESELNEK A TORTENELMI ADATOK ROLUK SEM SOT NYELVUK IS ELTUNIK ES HELYETE AZ ARAMEO NYELV LEP FEL. SOKAN A KURDOK ELODEINEK TARTJAK OKET BAR A HORVAT TORTENELEM SZERINT OK A HURRITA UTODOK AMIT MEG A MAGYAR NEVE IS BIZONYITANI AKAR /hur--hor/.  EGYES HURRITA VALLASI  KOZPONT BESZEL KULONALLO PAPIRENDJUKROL IS. VALLASI ENEKEIKET A HITITAK ALTAL MARADTAK FENN.

MINT LATTUK AZ ELOZO CIKKEMBEN  A MAGYAR  EREDET  EGY RESZE SOKKAL KOZELEBB ALLT AZ IRANI NEPEK TORTENELMEHEZ MINT AMIT EDDIG ELKEPZELTUNK. "INNEN SZARMAZNAK" A 10 BASKIR UGOROK. INNEN EREDNEK A MAGYAROKHOZ CSATLAKOZO ROKONNEPEK ES EZZEL BOVUL AZ u.n. JAFET FIAK  OSEINK NEVSORA IS. BOVUL KULTURANK KOZVETETT MODON AZ INDOARJA KULTURAVAL. BIZONYITJA AZ PRE KERESZTENY MAGYAROK HITET, AZ OSI CSUVAS ES AGGLUTINANTE NYELVUNKET AZ "EMESE-SAL" NYELV HATAST---- DE NEM EGY "FINN-UGOR" OSHAZA ELMELETET. MEGEROSITI AZ EGYIPTOMI KULTURA, NEP JELENLETET NEPUNKNEL SOT TOBB MINT 100 EVVEL MOISES EXODUSA ELOTT A HURRITA NEP JELENLETET AZ EUFRATES FOLYO VIDEKEN  BABYLONIABAN SOT UTAL ARRA, HOGY MIERT VOLT SZUKSEGE BABYLONIANAK ES ASSZYRIANAK A 12 IZRAELI TOTZS FOGSGARA, ES MIERT VALTOZTATTAK MEG E TORZSEK HITET ES NYELVET --MELY A KET JUDAI TORZSNEL SIKERESEN ZAJLOTT LE DE  A 10 BASKIR UGOROKNAL MEGELOZTE ES MEGEROSITETTE A PRE KATOLIKUS HITITA--HURRITA EGYISTENHITU, NOISZEREPU VALLASAT.

BESZEL A VAN TOI BIRODALOMROL, AZ OSI "NAIRI" OSHONOS NEPROL. ARJAK VAGYUNK ES EZ A NEP NEMESSEGET, SPIRITUALISTAST--VALLASOST JELENT A FEHER FAJON BELUL. OK TERJESZTIK AZ ATLANTISZI NAPKULTSZT, OK A HIBERBOREUSZ OS LAKOI AKIK VANDORLASUKKAL ISMERIK MEG AZ OSHONOS NEPEKET ES ADJAK AT KULTURAJUKAT, ISMERETEIKET.ES EZZEL PROBALJAK EGYESITENI HITET ATADNI A KULOMBOZO SZINU ES SZINTU NEPEKNEK --EGY AZON KULTURARA.EMELNI.

 

.

 

 

A mappában található képek előnézete Hivatkozó képek 1

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.