Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BESZEDMODUNK

2010.10.17

Kép BESZEDMODUNK, A MAGYARSAG NYELVE!

AZ EBERISEG  KOMONIKACIOJANAK AZ ELSO ES LEGFONTOSABB FEJLODESI PONTJA KETSEGTELENEUL A BESZEDMODOK KIALAKULASA VOLT. EZ KULOMBOZTETI MEG AZ EMBERT A FOLDUNKON ELO ALLATOKTOL.  EZZEL TUDJUK GONDOLATAINKAT KIFEJEZNI, MASOK TUDTARA ADNI, EZALTAL KOMONIKALT A MAR TUDATLAN OSEMBER IS.

EVEZREDEK SORAN E KOMONIKACIO KIALAKULASAVAL KULOMBOZO EMBERI CSOPORTOK KULOMBOZO NYELVEKET ALAKITOTTAK KI ES MA EZ SEGIT AHHOZ, HOGY E CSOPORTOKAT A IDIOMAJUK ALTAL MEGHATROZZUK. E CSOPORTOK HOVATARTAZASA ALTAL BESZELHETUNK KULOMBOZO NYELVCSALADOKROL.

A MAI MAGYAR NYELVUNKET AZ UGOR NYELVEKHEZ SOROLHATJUK AZ URALI NYELVCSALADON BELUL. EVSZAZADOKON AT AZ UGOR NYELVET A FINN IDIOMAVAL HOZTAK OSSZE AZ OBI UGOR NYELV HANGTANI, SZERKEZETI KIALAKULASA MIATT. E HASONLOSAG ONMAGABAN NEM VALOTLAN, DE CSUPAN EZ MEM AD KI EGY KOZOS OSHAZA LETET, KULONOSEN NEM AKKOR HA CSAK AZ OBI UGOROKRA VONATKOZTATJAK E KOZOS ADOTTSAGOT ES NEM MINDEN UGOR NEPRE. A VALOSAGBAM NEM EGY KISEBB FINN-UGOR OSHAZAROL LENNE SZO, HANEM EGY OLY HATALAMAS FOLDROL MELY IGEN SOK MAS NYELVET, NYELVCSALADOT IS KIADOTT EUROAZSIAIBAN, AMERIKABAN. E TERULETEN NEMCSAK AZ OBI UGOROK ELTEK, HANEM SOK, MAS IS NEP IS. E NEPEK  ISJOGGAL REKLAMALHATJAK AZ UGORSAGUKAT. EZ MA MEGINT CSAK EGY VITATHATALAN TENY, HISZEN A GEN VIZSGALATOK KIMUTATTAK, HOGY AZ OBI UGOROK VALOJABAN AZ AMERIKAI                       P E N U T I          INDIANOK VERBELI ES BESZEDMODI ROKONAI ES EZ ALTAL  A FINN LAPPOKKAL IS KAPCSOLATBAN ALLTAK. MAGA AZ UGOR MEGNEVEZES  EGY NYELVI ES NEM FAJI MEGHATAROZAS MELY AZOKRA AZ OSHONOSS NYELVEKRE JELLEMZO MELYEK NEM CSAK EGY UJABB 2160 EVES NYELVI FEJLODESEN ESETT AT--HANEM KEVEREDETT UJABB, FEJLETTEBB NYELVVEL IS. AZ AMERIKAI NYELVESZEK EZT MAR IGEN REGEN HANGOZTATTAK ES MEG IS JELOLIK AZ OSI BASZK NYELV HATASAT, EZEN NYELVU TANITASAT AZ OSHONOS NEPNEKNEL.. TERMESZETESEN EZ AZ UJABB NAPKULTURA TERJESZTESEVEL FUGG OSSZE AZ u.n. ARJA NEPEK ALTAL ES OSEINK IS E NEPEK SORAIBOL SZARMAZNAK--DE EPP UGY HATOTT AZ ALTALUK MEGHODITOTT OSNEPEK NYELVE A SAJAT BESZEDNODJUKRA, MINT AHOGY AZ O OSI CHUVAS, OSTOROKOS JELLEGU BESZEDMODJUK AZ EGYSZERUBB KULTURAJU NEPEK IDIOMAJARA.

HA MEGVIZSGALJUK A MAI BESZEMODUNKAT AKKOR MEGHATAROZHATJUK AZOKAT A KULOMBOZO NYELVCSALADI CSOPORTOKAT MELYEK NYELVUNRE MAR AZ OSKORBAN HATASSAL VOLTAK.

AFRIKAI SZEMITA AG /ETIOP AMHARA/  valojaban a minden nyelvnel ez az elso  temeszetes nyelvi hatas.

KELTA AG----celtiber

BALTI AG ----eszakon megtorteno oshonos nepekkel valo talakozas utan kialakulo nepek jelenlete.

KAUKAZUSI AG 

----e  4 fo agban szuletik meg az egyre ridegebb, eljegesedo eszakon  a magyar agglutinante nyelvunk, hiszen tudjuk, hogy elodeinknek   egyre delebbre kellett huzodnia, . AZ UGOR ELNEVEZES MAGA EPP ANNYIRA CELTIBER EREDETU, MINT MAGA KUKULKAN--KALDEUSI PAPI EREDET, HISZEN   CELTAK FOISTENENEK A  NEVE       "U K K O N"            VOLT.

A KULOMBOZO NYELVI HATASOK AZ OSI  NYELVUNKRERE  MELY ALTAL ATVALTOZIK         D E N E /DENTU/ IDIOMAVA;

OSI INDIAN, EGYSZOTAGOS, OSHONOS IDIOMA

SUMER IDIOMA AZ ELAMITA  INDIAI NYELVVEL

AKKAD,

HURRITA stb.

MAR REGEN TUDOM, HOGY MAGA A SUMER NYELV IS IGEN  KOZEL ALL A FINN IDIOMAHOZ, HISZEN A FINN SZOKINCSBEN IS MEGTALALHATOK AZON OSI SUMER SZAVAK   MELYEK ELAMI EREDETUEK, ES IGY TERMESZETESEN A PERZSA NYELVVEL IS ROKONSAGBAN   ALLNAK   OK IS ---DE  ITT SEM BESZELHETUNK  EGY KOZOS FINN--UGOR OSHAZAROL CSUPAN KEVEREDESROL; pld. MUS---TA= fekete a finnben  ES A "MUS"--FORDITOTTAN LESZ SUM-ER ahol a SUM oshonos eredetu nev egyesul a celtaiber /ir--magyar ER= ferfi szoval. /a forditott iras es olvasas kovetkezmenyekent/

 A PENUTI NYELV MAGA EGY SINO--TIBETANI OSHONOS IDIOMA --TEHAT AZ INDIAVAL HOZHATO OSSZE---UGYANUGY MINT AZ ELAMI FAJ IS.  EZT A NYELVET--- AZ INDIABOL AMERIKABA VANDORLO EGYSZERU NEPEK AZ AMERIKAI KELETI TENGERPART VIDEKEN BESZELTEK ES MA MAR IGEN KEVESEN ISMERIK E BESZEDMODOTT MIVEL AZ IDOK SORAN MAR MAJDNEM TELJESEIN KIHALT---- DE MINT IRTAM SOK OSI "UGOR" NEV, "UGOR" SZO MARADT UTANUK. BESZELTEM AZ OSI NAGAKROL EGYIPTOMMAL ES INDIAVAL /Nagalandia/ KAPCSOLATOSAN IS---SOT MEG A NAGA-MAYA NYELVET IS MEGEMLITETTEM,----  AZT, HOGY A NAGA-MAYA NYELVNEK EGYIK VALTOZATAT--DIALECTUSAT MEG BABYLONIABAN IS HASZNALTAK. E NYELV KET RESZBOL ALLT OSSZE A NAGA - es a  TANITASRA SZOLGALO MAYA /MAGUS--MAGYAR papi/ NYELVBOL. E UTOBBI  TERMESZETESEN AZ ELSO NAPKULTUSZI ARJA HODTASOKHOZ VEZET VISSZA--AZ INDIABA, AHOL ELOSZOR TORTENT MEG  A HOLD KULTURANAK ES A NAPKULTUSZINAK A "KIEGYEZESE" A VERES, FEHER KRISNA FELE HABORU UTAN.  Kép

A 2004 JANUARJABAN MEXICOBAN MEGJELENT KONYVEM EZT IRJA LE ES ERROL MAR BOVEBBEN,BESZELTEM A MA MAR KITORULT MAGYAR BLOGGOMBAN IS AHOL MAR MEGNEVEZTEM  AZ ARJAKAT, A MEDEKET, A SZKITAKAT /csuvas nyelvvel/ SOT BESZELTEM A PECHENEG --BESENYO NEVU AMERIKAI INDIANOKROL IS. TISZTABAN VAGYOK AZZAL, HOGY A MAGYAR SZKITAK A HONFOLALASKOR A BESENYO NYELVET VETTEK AT ES MA EZT A BESZEDMODOTT HASZNALJUK MINT A MAGYAR BESZEDMODOT. VALOJABAN EZ NEM VALTOZTAT TUL SOKAT A MAGYAR  OSIBB NYELVEN DE A HONFOGLALASKORI GENUNKBEN, IGEN---HISZEN A SZKITAK ES A BESENYOK OSI NYELVE CSUVASOS VOLT UGYANUGY MINT AZ OSI BASKIR  AZ OSI CSUVAS NYELV /ostorok/ IDIOMA A PRO---CASPIAN NYELVEK SZUBCSOPRJAI KOZOTT IS MEGTALAHATOK

JUDEO--CRIMEAN TATAR, KARAHAY, KARAIM, KUMAN, KUMYK IDOMAKAT A PECHENEG IDIOMAVAL EGYUTT MA OGHUZ TOROK NYELVEKHEZ SOROLJAK--MIG A DELI KAUKAZUSI  NYELVEK SORABAN A  C H A N--CSAN /Chanoknak nevezik magukat a Mayak---Csangok/ NYELVET EMLITIK MEG A                 H U N Z I B   NYELV MELLETT EZT ISMERVEN SEMMI KETSEGEM AHHOZ, HOGYA A MAGYAR CSANGOINK BESENYO EREDETUEK ES OK LESZNEK A KAPCSOK A MAGYAR ES A MAYA NYELVI KOZOS HANGZASU  SZOKINCSENEK.--SOT---DE NEM MERNEM ALLITANI AZT, HOGY A SZEKELY EREDETETNEL IS VALO--HISZEN A SZEKELYEK NEM TARTOZTAK AZ OSHONOS NEPEK SORABA!  A BESENYO--KUMANOK SOTETBORUEK ES E BORSZIN OROKLODESE LEHET EGYARANT NYUGATI /AFRIKAI NAGA/ AFRIKAI NEGER BEUTESSEL AVAGY INDIAI NAGAG INDOSZTANI FEKETE EBEREKKEL VALO KEVEREDESSEL. RESZEMRE A NYUGATI BEUTES KAP NEGYOBB ESELYT--HISZEN A MAYA CSAN NEP IS AFRIKAIBOL SZARMAZOTT ES KEZDETBEN OK IS FEKETE SZINUEK VOLTAK--BAR KESOBB A SZINUK ES A TERMETUK MAGASSAGA MEGVALTOZOTT AZ AMERIKAI INDIAN KEVEREKKEL. EZT FIGYELEMBE VEVE HINNEM KELL A MOISES FELE EGYIPTOMBOL SZARMAZO TORZSEK  AZSIAI FOGASAGBA ESESEBEN ES ES 10 BASKIR-- UGOROKKA VALO ATVALTOZASABA. EZZEL A HIPOTEZISSEL SZINTEN MAGYARAZHATO AZ AMERIKAI PECHENEG INDIANOK NYELVI HASONLOSAGA A MAYAK NAGA-MAYA IDIOMAJAHOZ  ES EGYES MAI MAGYAR SZAVAKHOZ VISZONYITVA---- SOT NYELVUK  HASONLOSAGA EUROAZSIABAN A BULGAR /szkita eredet/ es az AMERIKAI SHUAR NYELVVEL IS OSSZEHOZHATO.  EZT A HASONLOSAGOT VETTE ESZRE MORICZ JANOS--DE MIVEL MAR HALLOTAM AZ AMERIKAI SHUAR--SWAR  NYELVET EGY VIDEON MELY MA MAR EGY MAGYAR BESZEDET ISMERONEK TELJESEN IDEGENNEK, ERTHETETLENNEK TUNNIK. . ES EZ OLY ANNYIRA IGAZ, HOGY A UTOLSO "MORICZ FELE"  INTERNTEN MEGJELENI ISRASOKBAN" MAR AZ OSI PERUI NYELVEKET EMLITIK MEG MINT MAGYAR NYELVET--ES SAJNOS NEM EPPEN A MAYA KECHUI NYELVET MELY EGY VALOSAGOS MAYA NYELVCSALADHOZ TARTOZO  IDIOMA! EZZEL AZ UTOLSO MEGVALTOZTATOTT, HAMISITOTT  SZOVEGGEL MORICZ JANOS ESZREVETELEIT MAGUK A "KOVETOI" VETIK EL, HISZEN A SHUAR-- SAR AMAZONAI INDIANOK ECUADORBAN ELTEK ES NEM PERUBAN.

A FINN-UGOR OSHAZA HIHETOSEGEROL MAR AZ ALTALANOS ISKOLAI EVEKBEN TUDOMAST SZEREZTEM EGY TORTENELMET TANITO TANAROM ALTAL AKI SZERINT A FINN "MENA VONA" = MEGY A VONAT magyarul------------CSAK EPPEN A MENA SZO  VONATOT  JELENT ES A VONA KIFEJEZES AZT, HOGY MEGY!

SOKAT FOGLALKOZTAM AZ ARJA HODITOK UTJAVAL, TANITASAVAL. ISMEREM AZ AMERIKAI PECHNEGEK INDIANJAIT DE SAJNOS NEM ISMERTEM FEL OKET AZ OBI UGOROKBAN! FELISMRTEM A MAGYAR NYELVUNKBEN MAYA SZAVAKAT--SOT MA MAR ALTALUK ISMEREM AZ EGYSZOTAGOS, KOZOS  NAGA SZAVAKAT IS---DE ENNEK ELLENERE                                S A J N O S    MEGSEM VOLTAM ELEG "ILUZIOS  DELITANTE" AHHOZ, HOGY A HANTY ES MANSY AZSIAI  NEPEKNEL KERESSEM AZ AFRIKAI EREDETU CHAN MAYAKAT ANNAK ELLENERE, HOGY A CSANGOKROL MAR REGEN TUDTAM ES RELACIONALTAM A MAYAKKAL KAPCSOLATOSAN! ---- NO DE AZERT MEGIS IGEN BUSZKE VAGYOK ARRA, HOGY AZ IDO-----NO MEG AZ AMERIKAI NYELVESZEK A MAGYAR VAJDA EDUARD URRAL EGYUTT--------------- AZ   I G A Z A T,  AZ IGAZSAGOMAT BIZONYITJA!!! 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Hivatkozó képek 1

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.