Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


E M E S A L NYELV MAGYAR REJTELYE

2010.10.07

Kép

 

 

 

 

A MAGYAR TORTENELMUNK  EGY CSODALATOS BESZEDMODBAN ELRELYTETT  MEGFEJTESRE VARO "TITOK". MELY A GESTAKBAN LEIRT. MAGYAR NEVEKBEN, SZAVAKBAN FOGLALTATOTT OSSZE. 

AZ ANONYMUS ALTAL  ALKOTOTT GESTA HUNGARORUM MAGA IS EGY ILYEN MU. EBBEN  HALLUNK ELOSZOR A MAGOG EREDETUNKROL, EMESE---"E MESE" ALMAVAL KAPCSOLATOSAN MELY A NIMROD--MEN-ROT ORIAS FOLDJERE--BABYLONIABA, A BABEL TORNYANAK VIDEKERE,A KALDEUS PAPOK KALAK--VILAGABA VEZET MINKET VISSZA.

A GESTA SZERINT, EMESE--EMES-AL /alias/ NOI  MAGUS FOPAPNO, UGEK-- UG-EK  FELESEGE, ALMOS--AL MOSES /alias Moses,  GAL-MAG-US sumer nyelvben/ ANYJA AKI MEGALMODTA, HOGY A MEHEBOL EREDO FOLYO KIADJA A DICSO MAGYAR ARPADHAZI KIRALYOKAT. E TURUL ALOMKEP  MAR ONMAGABAN ELEGENDO LENNE A MAGYARSAG MED--MAED--MAEVA NOI PAPIRENDI NYELVU BIZONYITASAHOZ,A TURANI SZKITAKHOZ VALO TARTOZASHOZ--NO DE MIERT IS TENNENK ILY EGYSZERUVE A MAGYARSAG KUTATASAT?! TERMESZETESEN A SZUKSEGTELEN VITAHOZ NEMCSAK A VAK, NEHEZFEJU, HIVATASOS "OKOSOK" MUNKAJA SEGITETT HANEM MAGA A MAGYARSAG  MULTJAROL SZOLO MEG NEM ERTETT REJTELMEK  IS, AZ AZSIAI HOSSZU TARTOZKODASUNKKAL EGYUTT.. A VAK, MAGUKAT OSHONOS  A VILAG LEGOSIBB NEPENEK NEVEZO MAGYAROK SOHASEM VETTEK ESZRE, HOGY A HONFOGLALASUNKROL SZOLO GESTA MONDA NEM MAS MINT MAGA AZ EGYIPTOMI MOISES TORTENETENEK A MASA, EGYIPTOM ES SUMER EREDET MEGFOGALMAZASA A MAR AZ UJ KERESZTENYSEGBEN ELO MAGYAROKNAK. IRTAM ERROL MAR TOBBSZOR--NO DE A DILETANTE ILIZIOS SZAVAIM NEM CSENGTEK MESSZIRE---DE MINT MINDEN, EZ IS LASSAN TISZTAZODNI FOG! NEM AKAROK MOST PARHUZAMOT VONNI ALMOS ATYANK ES MOISES KOZOTT--NEM AKAROK IRNI  ARROL, HOGY SEM MOISES, SEM ALMOS NEM LEPHETETT BE AZ UJ ORSZAG TERULETERE, HOGY MIND KETTONEK MEG KELLETT HALNIA--HISZEN A FOLDI HIVATASUK BEFEJEZODOTT. JELENLEG NEM EZ A CELOM!

SUMERIA KET RESZRE OSZLOTT FEL. AZ ESZAKI KIENGRIA ES A DELI VIDEK MADA FOLDJE VOLT. KENGRIA BABYLONIA, A KALDEUS PAPIREND HAZAJA  ES A MADAK MAGUS NOI EREDETU PAPIRENNDEL.  A KET SUMER PAPIREND EGYUTT ALKOTTA AZ                              E M E K U   VILAGOT KET  ISTENNEL

                     eszaki   kaldeus EM--EGIR            deli magus EMES-AL

istenuk                       UTU                                     INANNA  istenno

pajainak a neve          MAGIR                                 EMES- AL

eletforma                    PATRIARKALUS                 MATRIARKALUS

nyelv                           EMEGIR                              EMES-AL

E  KETTOS PAPSAG, E KETTOS PAPI, LITERALIS NYELV NEMCSAK AZ EUROAZSIAI MEDEKNEL LETEZETT, HANEM MAS "MAGUS" TANITASU BIRODALMAKNAL IS, MINT pld. AZ OSI INDIAN NEPU AMERIKABAN /nem veletlenul maya teruleteken/ ES AZ INDIABAN IS IS (sanskrit---prakril) sot a kinaiknal is hallunk a nushu noi nevrol Hargitai urtol.

AZ UJ IZRAELITA  ALLAM LAKOI  u.n. BABYLONIAI FOGSAGBA KERULULESENEK IDEJEN BABYLONIABA  VITETETT A JUDABAN ELO ABRAHAM FIAK 2 TORZSE ES AKIKET A  KALDEUSOK A "HEBER" PAPTRIARKALUS NYELVRE ES HITRE TERITETTEK AT---- MIG A TOBBI 10 TORZSE IZRAELNEK AZ AKKOR MAR ASSYRIABAN URALKODO MED--MAEVA  NOI PAPIREND URALMA ALATT EL MINT EGY 10  TORZSU UGOR NEP.

"HEBER--EBER"-- A CELTA LEGENDAK SZERINT--- AZ ELSO CELTA PATRIARKALUS URALKODO VOLT ES AKI FELETT MAEVA, --- A NAPKULTUSZT TANITO PAPNO  URALKODOTT----TEHAT MAGA A FERFI URALMAT HIRDETO  SZEMITA KULTURA ES FOGALOM A CELTA VILAGBAN SZULETETT MEG ES A TARSADALMI ELTFORMAVAL--A CSALADON,A TORZSOKON, A NEMZETEKEN BELULI TARSADALMI  URALKODASON ALAPULT ES ADTA KI MAGABOL A HOLD ES NAPKULTUSZT, AZ ISTENNOK ES AZ ISTENEK FOGALMAT,  FOLDI ES EGI BIRODALMAT.

EZ A VISZALY MAR AZ IBER ES CELTA NEP UJABB TERULETEK ELFOGLALASAKOR IS ESZREVEHETO, HISZEN EGY HELYROL DE KULON ERKEZTEK ES KERULTEK A BRIT SZIGETEK--AZAZ AFRIKA PARTJAIRA.VETELKEDTEK EGYMASSAL, HABORUSKODTAK DE MEGIS A FENNMARADASUKERT UJBOL ES UJBOL EL KELLETT FOGADNIUK EGYMAS LETET. ERRE EMLEKEZTETNEK AZ AMAZONOK NOI HARCOSAI IS   ES E ELLENTET  MAR LETEZETT A CANARI SZIGETEKEN ELO OSEIK--- AZ IBER EREDETUNEK MONDOTT--- "FAYKAN ES ARMIGUADA" /ferfi es noi/ PAPOK KOZOTT.

E KET PAPI NYELV VALOJABAN EGY ES UGYANAZON A NYELVEN ALAPULT ES CSAK EGY DIALEKTUSI VALTOZAT LEHETETT AZ EMESAL.VALTOZATU NYELV---MELY EGY KONNYEBB, FINOMABB FORMABAN MUTATKOZOTT MEG. NEPUNK NEVE  MINT MAR REGEN IROGATOM ITT ADATOTT MEG A MAGIR NEVUK ES NYELVUK UTAN. A HONFOGLALO TORZSEINKBE MINDKET PAPI RETEG BEOLVADT. A KALDEUSOK A BOR-NYEK--MIG A MAGUS PAPOK AZ AKKORI MEGYER  TORZSI NEVUK ALTAL!

EMESE--EMLO FOGALMA A MAGYAR OSANYA ENETH--MIG A WIKIPEDIA UTAN NIMRUD EGY "TOROK" KIFEJEZES MELY A MAI NAPIG MEGTALALHATO A  TOROKOK KULTURAJABAN IS. EZ MAGA NEM JELENTI, HOGY A MAGYARSAG TOROK AGHOZ TARTOZIK--CSUPAN MINT MAR IRTAM EGY MASIK ELO-TOROK AGHOZ MELYET A SZKITA CSUVAS NYELV IS BIZONYIT ES EZ A NYELV MELY ADTA MEG AZ ALAPJAT A MAGUSOK--KALDEUSOK PAPI NYELVENEK IS ES TETTE ROKON BESZEDMODDA MINDKET SUMER IDIOMAT IS. A DELI---"NOVEKVO HOLD" VIDEKET-- MADA--ADAM /forditottan/ UR-URUK VAROSALLAMAI ES AZ ESZAKI KIENGRIA, BABYLONIA FOLDJET TEKINTHETJUK KULTURANK EGYIK BOLCSOJENEK--HISZEN A MAGYAR SZOKINCSUNK ALPJAI OTT ALAKULTAK KI.

ER-OT /er--ferfi, ot-5 agglutinante formban forditottan TORE mely mar akkor a sumer nyelven leiratlan torvenyt jelentett es fennmaradt a magyar TORVENY, TORTENELEM, TORAH heber formaban, TORE--eg a torokben. DINGIR--tunder  UTU--tunder atya---EGI ATYA! stb.

TAGADHATATLANUL OSSZEFUGGESBEN ALL AZ AKKAD, ELAMI ES KASSITA NYELVEKKEL EGYENES ES FORDITOTT  FORMAJABAN A CELTA EREDETETADO SZAVAKKAL--HISZEN PONTOSAN EZ A AGGLUTINANTE NYELVEK EGYIK JELLEGE. Az ER ferfi szavunk pedig a celta-ir eredettel rendelkezik /f-er-fi, emb-er--em-bir/.

HARGITAI CSABA CIKKEHEZ VALOJABAN CSAK GRATULALNI TUDOK ANNAK ELLENERE, HOGY IGEN SOK TORTENELMI ADAT HIANYZIK BELOLE---pld..BESZEL A "PARDUCOK URAROL"--DE NEM MAGYARAZA MEG, HOGY A PAPIRENDEK SZIMBOLIKUS ALLATA A LEON--OROSZLAN--ES AHOL E ALLAT NEM EL ---OTT, E HELYEN ELO  MAS ALLATI SZIMBOLUMMAL HELYETESITIK ES IGY SZULETIK MEG A "PARDUC URA"--PAPI SZIMBOLUM. IRASA AZ ELSO MAGYAR IRAS MELY FELISMERI A MAGYARSAG VALODI EREDETET A SZKITAK KULOMBOZO CSOPORJAN BELUL IS ES ELOSEGITI A MAGYARSAG VALODI EREDETENEK A FELTARASAT!

 

A mappában található képek előnézete Hivatkozó képek 1

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.