Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ELFELEJTETT CELTA TORTENELEM

2011.01.15

Kép 

A  BELTANE NYART UDVOZLO TANCA A MEXICO FOLDON EGY FELEDESBE KERULT CELTA HAGYOMANYT ORZO RITUAL EPP UGY MINT A KURT UNNEPSEG AVAGY A WICCA FEHERMAGIA IS  ES MELYEKET A VILAG MAS HELYEIN, MAS NEPEK KULTURAJA MEGORZOTT SZAMUNKRA. IRTAM MAR ARROL IS, HOGY A  KATOLIKUS VALLASUNK A CELTA HAGYOMANYOK UTAN A SOLTICIO ---FENY  UNNEPE ES MELYROL A VILAMEGVALTO KRISZTUSUNK SZULETESEVEL EMLEKEZUNK MEG.  JEZUS SZULETESE. LETT  AZ UJ FENY AZ EMBERISEG SZAMARA.

 -----DE VALOJABAN TUDJUK AZT, HOGY KIK IS VOLTAK E OSI HAGYOMANYT ATADO CELTA NEP? BIZTOS, HOGY NEM--PEDIG A REGESZEK A VILAG MINDEN RESZEN MEGTALALTAK CELTA TEMETKEZESI HELYEKET. HALLUNK ROLUK AZ ESZAKI HIBERBOREUSBAN, AZ ARYOK KULTURAJABAN, AZ IBEREKNEL, EGYIPTOMBAN, IRORSZAGBAN SOT MEG AZSIABAN ES AZ  INDIABAN IS----SOT A LEGUJABB KUTATASOK MAGUKKAL A NAIRI-NAGAKKAL IS KAPCSOLATBA HOZZA. MINDENUTt, AHOL MEGFORDULTAK KULTURAT, VALLAST ALAKITANAK KI. 12000 EVVEL EZELOTT MEGJELENTEK AZ AZONAOS GENRENDSZERT VISELO IBEREKKEL EGYIPTOMBAN ES A KOZMIKUS KULTURAN ALAPULO NAPKULTUSZT, VALLAST MUTATJAK BE PIRAMISOK EPITESEVEL.. ELJUTNAK A SUMER UR VAROSABA ABRAHAMHOZ,  BABYLONIABA SOT AZ AMERIKAI OSHONOS NEPEKHEZ IS! PAPI RENDEKET ALAKITANAK KI VALLASI KOZPONTOKKAL, BIRODALMAKKAL.

RESZEMRE EZ NEM UJ, HISZ MAR 2005-ben OTTHON, MAGYARORSZAGBAN ERROL BESZLETEM ES AMIT AZ AZSIAI MAGYARSAGBAN HIVOK NEM NAGY LELKESEDESSEL FOGADTAK AMI TERMESZETESN RESZEMRE NEM OKOZOTT NAGYOBB PROBLEMAT MIVEL MEGRTETTEM AZT, HOGY A "MINDENT MAGYARNAK ISMEROK ES HIRDETOK AVAGY MINDENT AZSIABOL SZARMATATOK" NEM LATJAK A FATOL AZ ERDOT, NEM ISMERIK A VILAG TORTENELMET. ANNAK IDEJEN A CELTAKROL MEG AZ INTERNETEN SEM LEHETETT  HALLANI.

KUTATASAIM LESZUKULTEK A CELTA MONDAKRA ES AZOKBOL HAMOZTAM KI BIZONYOS TORTENELMI ADATOKAT. AZ UTOBBI IDOBEN A NAIRI NEPPEL KAPCSOLATOS AMERIKAI KUTATASOKKAL FOGLALKOZTATTAK ES BIZONY NAGYON MEGLEPETT, HOGY MINDENUTT A CELTA NEP NEVE BUKKANT FEL---SOT EGYES CIKKEK AZ ALTALAM ISMERT "CELTA TORZSEK" NEVET EGYENESEN A SCYTAKHOZ SOROLJA ES MINT A HODITO ARJAKNAK NEVEZIK MEG OKET  ES IGY A 23 MAIRI TRIBUKBOL EGYES  TORZSKET A CELTA EREDTU, ARIO  SKYTA SUB CLANNJANAK ISMERIK EL.

EZ AZ ARJA CELTA EREDETU SCYTA NEP A KOZMIKUS TORVENYEKEN ALAPULO TUDASAT ADJA AT A MEG EGYSZERUBB NEPEKNEK AMI TERMESZETESEN EGY SAJAT KEVEREDEST, MEGOSZTAST JELENT UJABB  KULOMBOZO, MEGVALTOZOTT SZTTYA TORZSEK SZULETESEVEL JAR. IGY  VALTOZIK MEG AZ IRANI EREDETE ALTAL AZ  INDIAI HELYEIN AZ    I  N  D  O --- I   R   A   N  I  FAJUK, NYELVUK..  ITT ALAKITJAK KI A VEDEK KULTURAJAT, A SZANSZKRIT NYELVET, DE UGYANUGY RESZT VESZNEK AZ EGYSZERUBB NOMAD EMBEREK KIALAKULO TARSADALMABAN IS. KULOMBZO UJABB NEVEKET RONAK RAJUK SAKAK LESZNEK A PERZSAKNAL, SAI-k  A KINAIAKNAL ES SKUDAK AZ INDO IRANIAKNAL. 

A CELTAKNAL ISMERT "SOMA" NEVU EXTASISBA EJTO ITALUK. NEVE "HAOMA-ra VALTOZIK AT AZ OXUS FOLYO VIDEKEN.. HERODES SZERINT A MASSAGETA NEV NEM PERSIABAN HASZNALATOS ES A "MAH SAKAKRA VOLT JELLEMZO.ES A NAPISTENT IMADTAK DE EZ TORZS SZETESETT A ACHAEMENID BIRODALOMMAL EGYUTT. A PARNI-nak NEVEZETT TRIBU ALAPITOTTA MEG A MEDEKHEZ TARTOZO "PARTHUSOK" ALLAMAT. SZINTEN HERODETOS JEGYZI FEL, HOGY A ROYAL SZKITAK UKRANIA DELI RESZEROL-- A GOROG HATAR KOZELEBOL SZARMAZNAK MIG A FOLDMUEVELESSEL FOGLALKOZO SCYITAKNAL A SZLAVOK VASKORAT LATJA. A NEURI SCYTAKAT A "MILOGRAD" A PROTO-SLAV  LENGYEL KULTURAHOZ KOTI ES A MAI BALTI RESZEK OSEIT LATJA BENNUK. MIG A CALMUKET  AZ  "ARGIPPAENOKHOZ" FUZI ES A  "ISSEDONOKAT" A  KINAI FORRASOK UTAN A BALKASH TO VEDEKERE HELYEZI     AMI MINKET MAGYAROKAT ERINT AZ A SAUROMATA NEP---AZOK AKIKNEK AZ APJUK SCYTA ES AZ ANYJUK AMAZONOK VOLTAK  ES VEGUL A ROYAL SCIYTAKBA OLVADTAL BE. AZ i.e. 130 EVEKBEN. 4 TORZSET JEGYZI FEL A TORTENELEM; JAZIZGOK, UGRIK,ROXLANOK ES AZ IAZYGESEK.

NYELVUK AGGLUTANENTE NYELV ES EZEK MA AZ URAL--ALTAI ES A DRAVIDIAI NYELVCSLADOKNAL TALALHATO MEG--DE A MULTBAN SUMER, ELAMITA, HURRI, URARTEAN, HATTI, GUTI, LALUBI ES KASSITAK NYELVE IS AZ AGGLUTINENTE NYELVEK KOZE SOROLTAK. . BIZONYOS "KOZOS" SZAVAIKAT MEGTALAJUK A MEDEK, A HURRITA, EGYIPTOMI, SUMER, AKKAD, TOROK, PERZSA, ELAMITA, DRAVIDIAN, CHUVAS   DE FOLEG A MAGYAR NYELVBEN AVAGY NYELVEMLEKEBEN.

MAR IRTAM REGEBBEN A MAGYAR HONFOGLALO BOR-NYEK TORZSROL MELY A MEGYER TORZZSEL EGYUTT ADTA KI ARPANDUNK VEZERSEGET. A "BORISTENTOL" SZARMAZO EREDET HERODOTOS SZERINT SZINTEN EGY SCYTA MITOLOGIABOL ERED. PAPA-OIS /OS/ VOLT A SCYTA ATYA  ES AKINEK 3 FIA

ARP-OX-AIS-------------------------------------------ARPAD

LEIP---OX-AIS----------------------------------------LEVED

COL-AX-AIS------------------------------------------------------KALDU                                                                                                                                                     

VOLT--- DE LATSZOLAG A KULOMBOZO SZKITAK KULOMBOZO HELYEKEN  KULOMBOZO KULTURAI  "ANYATOL" SZARMANAK---- BAR EZT IGEN NEHEZ MEGERTENI AZ INTERNETEN MEGJELENT  NEVTELEN OLDAL UTAN ANNAK ELLENERE, HOGY A TEMA RESZEMRE NEM NEHEZ.  MIVEK A MULTBAN IGEN SOKAT FOGLALKOZTAM E TEMAVAL.

AZ ELSO ANYAI SZEREPET SZIMBOLIZALO AZ ANYAI TOTEM SZARVAS ALLATHOZ KAPCSOLADIK MELY IGEN SOK AZSIAIA NEPNEL MEGTALALHATO A CIKK SZERINT ES INNEN SZARMATATJAK A MAGYAR  em---BER SZAVUNKAT ES E UTOBBI GONDOLATTAL  TERMESZETESEN NEM ERTHETEK EGYET, MIVEK NEMCSAK AZSIABAN TALALJUK MEG A SZARVAS TOTEM ALLATOT, HANEM MINT LATTUK A NOI TERMEKENYSEG UNNEPET MAR A CELTAK ALLATI SZARVBOL KESZITETT KURTTEL UNNEPEKTEK ES MELYET A BIBLIA IS FELJEGYEZ  A SEMI UTODKNAL. SZARVAS TOTEM ALLATU NEP ITT MEXICOBAN A TOLTEK NEP pld..A BOR-NYEK NEMZETSEG A FIUK NEVEI UTAN MEG EGY CELTA ERDETROL BESZEL. BOR AZAZ PAPA--OS ARPAD EREDETU FIUKROL AKIKNEK AZ ANYJUK MINT  TUDJUK ENETH /a cikk utan TARGI-TAUR-US/ TAURO---TURANI MED VOLT ES TUDJUK JOL, HOGY MAR MAGA A CELTA NEP SEM VOLT EGY EGYSEGES NEP--DE NOI TARSADALMI FORMABAN ELTEK. EGYIPTOMBAN IS MEGTALALJUK A  PAD-PATH NEVET, SOT ISMERJEK AZ IBER EREDETET MINT FERFI TARSADALMI FORMABAN ELOKET AKIK TUDJUK, HOGY A MAED--MEDEKKEL ELTEK EGYUTT  MINT CELTIBER  "FERJ ES FELESEG" A MONDAK UTAN ES AKIK NEM VOLTAK MASOK, MINT AZ EGYIPTOMI IBEREK ES NAGAK.

EZT PROBALJA IGAZOLNI MAGA A CIKK IS AKKOR AMIKOR MINDEN MAGYARZAT NELKUL ATTER  MASIK "SCYTA FELESEG-ANYAT" SZIMBOLIZALO INDIAI TOTEM ALLATUKRA,  A KIGYORA MELY EREDET SZERINT SZINTEN NAGA SZARMAZASU VOLT DE MAR AZ INDIABOL ES ITT MAR AZ INDO EUROPAI SCYTAKRA UTAL.  MINT HARMADIK ANYAT A CIKK A NAIRI NEPET JELOLI MEG A NEURI---  HURRITA SZARMAZASU TORZSBOL SZARMAZTATVA  AKIK AZ ELSO KALDEUSI, VAN TO MELLEKI BIRODALOMBAN EL.TEK A FARKAS SZIMBOLUM JEGYEBEN-

 A DRAGON SZIMBOLUMU   HUN  TORZSEKET  A MED  ES ROYAL SCITAKHOZ KAPCSOLJA  LIU DINASZTIA ALTAL.

EGY GOROG LEGENDA IS BESZEL A HUN ES MAGOR  ANATOLIA EREDTU MONDAROL. AHOL  AZ ATYA ZEUS ES AZ ANYA NEMESIS VOLT. VALOJABAN EZ A PRE VEDIC KULTURA EREDETET PROBALJA RESZUNKRE BEMUTATNI. MAGAR ES MIT--LUNA EREDETTEL.

AZ ARJAK A NAPKULTUSZ HIDETOI AZ EGYSZERUBB HOLDKULTISZI NEPEKNEL. VALOJABAN A SCYTAK TORTENELME EZT MUTATJA BE. JO MAGAM IS  EZT FOGALMAZTAM MEG A "EL SECRETO DE LA PALABRA" C. KONYVEMBEN A HOLD ES NAP FIAK  FEJEZETEBEN. MINT A MAGYAR EREDETET CSAK UGY, HOGY "SCYITA" NEM LEHET MEGFOGALMAZNI HISZ KULOMBOZO TORZSE KULOMBOZO UJABB ES UJABB  ETNIKAI, NELVI, KULTURAI  HATAS ALA KERULT. NEM LETEZETT A KARPAT MEDENCEBEN  "FOLYTONOSAGBAN ELO" SCYTA NEP--MEG KEVESBE FEL MILLIO EVEN KERESZTUL--- /Herodotos sem emliti sehol/ MIVEL A VANDORLO, HODITO  ARJAK VOLTAK. TUDAST, KULTURAT OSSZTOTTAK MEG AZ EGYSZERUBB EMBEREKKEL. ISMERNI KELL TORTENELMET AHHOZ, HOGY MEGALLAPITANI TUDJUK, HOGY MELYIK SCYTA TRIBUBOL ES MILYEN IDOKBOL SZARMAZNAK A MAGYAROK AHHOZ, HOGY EREDETUNKET, EREDETUNKEIKET. TUDATLANSAGOT TUKROZIK A MINDENT MAGYARNAK LATO NEZET EPP ANNYIRA MINT AZ AZSIAI  EREDET MIVEL A SCYTAKNAK IS VOLTAK  OSEI EGY  SAJAT  NAPKULTUSZI  TUDOMANNYAL ES NYELVVEL. MAR CSAK AZERT IS MERT EZT TANITOTTAK AZ ARJAK.  

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Hivatkozó képek 1