Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


G O M E R

2010.09.04

Kép  G O M E R

UJBOL A GOMERKEROL KELL IRNOM, MIVEL SAJNOS AZ ELOZO ERROL SZOLO IRASOM SZOVEGENEK NAGY RESZE ""KITORLODOTT"" --AZAZ CSAK A BIBLIAI IDEZET MARADT FENN---NO DE EZ SEM BAJ, MIVEL MA MAR A WIKIPEDIAK "HITELES" BIZONYSAGOT ADNAK AZOKNAK A LEGENDAKNAK IS MONDHATO TORTENELMI ADATOKNAK AMIT NEM IS OLYAN REGEN INNEN-ONNAN KELLETT OSSZESZEDNEM AHHOZ, HOGY A MAGYAROK EREDETET MEGHATAROZNI TUDJAM!

AZ KANARI SZIGETEK OSI MITOSZAI ADTAK MEG A REGEBBI KIINDULASI PONTOT, HISZEN E 7 SZIGET EGYIKE IS EZT A NEVET VISELI A MAI NAPIG ES E SZIGETEKEN ELO NAPKULTUSZI MONDAK EGYES NEVEI A MAIG MEGTALAHATOK A MAI NYELVUNKBEN IS--S FOLEG  AZOK MELYEK ERDELLYEL KAPCSOLATOSAK---SOT A SZEKELY  MUVESZET SZEM- MOTIVUMAI IS OTT TALALHATOK MEG.. A CELTAK ES AZ IBEREK IS MEGEMLEKEZNEK EGY 7 SZIGETVILAGI OSHAZAROL ES ONNAN INDULTAK EL AZ EUROPAI NYUGATI RESZEINEK MEGHODITASARA.  A CELTAK A MAI BRIT SZIGETEKEN MEG AZ IBEROK ESZAK AFRIKABAN SZALLTAK PARTRA ---TOBB EZER EVVEL EZELOTT.

EZT MEGERTENI CSAK IS A KOZMIKUS TORVENYEK LETEZESEVEL TUDJUK  ES MELYEK SZERINT MINDEN 13 EZER EVBEN ELERI A NAPRENDSZERUNKET EGY KATASZROFA A HUNAPKU ELEKTROMAGNETIKUS EREJE ALTAL. 13 EZER EVE TORTENT AZ ATLANTIS SULLYEDESE  ES  AZ ATLANTIS TULELO LAKOSAINAK EGYES RESZE A KOZELI KANARI SZIGETEKRE MENEKULT. ERDEKESEN ITT TALALTAK EGY "LABDAJATEKOS" PIRAMIS MARADVANYT --OLYAT AMIT MA KOZEP AMERIKABOL ISMERUNK.

E VIZOZONI MEGMENEKULO HOSE A MONDAK, A BIBLIA SZERINT NOE VOLT ES AKINEK HAROM FIAROL TUDUNK; SEM, KHAM ES JAFET NEVEI ALTAL.

JAFET A FEHER, ARIO /napkultuszt hirdeto ARJA/ SZIMBOLUMA AKINEK  A LEGIDOSEB FIA    G O M E R  VOLT   ES AKINEK A FIUGYERMEKEI:

ASHKENAZI, RIPHATH es TOGARMAH NEVEN ISMERT.

"ASHKENAZI" UTOD /utodok/ GOROG MEGNEVEZESE  GALATIA--GAULS--GALAEG avagy CELTS ES A HEBER NEVUK PEDIG CYMERIAN--AKKADIAN GIMURU ES   AZ   EUROZSIA SZTYEPEIRE VANDOROLTAK AZ i.e.700 EVEKBEN. AZ OSI WELSHEK NEVE IS CYMRI VOLT ES A MAI WELSCH NYELVUK AZ OSI CIMRAEG NYELVUKBOL ALAKULT KI.

A KYMMEREK KORTARSAI A SZKITAK ES BIZONY SZOKSZOR A TORTENELEM MAGA ZAVAROSAN NEZ SZEMBE E KET NEP  NEVEINEK A HASONLO ZENGESEVEL. UGYANIS A SZKITAK ASSYR NEVE  I S H K U Z   VOLT IGEN HASONLO AZ ASHKUZ--ASKENAZI HEBER KIFEJEZESSEL. MINDENESETRE EN MAR REGEN ESZRE VETTEM, HOGY AZ ISH-TAN VEGZODESU TERULETEK MINDIG VALAHOGY  A SZKITAKHOZ FUZODNEK. / pld. UZBEGISTAN/ ---ES TUDJUK AZT IS IGEN JOL, HOGY A KYMMEREK VEGUL IS A SZKITA BIRODALOM RESZESE LETTEK.-------------------NO DE MIT IS ERROL BOVEBBEN A WIKIPEDIA A JAFET 7 FIANAK AZ UTODJAIROL;

GOMER EREDET; SKYTIANS, SERB, HORVAT, ARMENIAN

MAGOG EREDET;  SKYTIANS, SLAVS, MAGYAR, IRISH

MADAI EREDET;     MITANI, MED, MANNAI, PERSIAN, INDO-ARJA

TUBAL EREDET;     TABAL,GEORGIANOS, OLASZ--ITALIC, IBERIAN, BASK

MESHECH EREDET; PHYRGIAN, MESKHETI, ILLYRIAR

TIRAS EREDET;        THRACIAN, ETRUSK, GOTS, TEUTON

JAVA EREDET;        IONES--GOROG

A MAGYARSAGUNK EREDETE TOBB HELYEN MEGJELENO SZKITA EREDETEN ALAPSZIK, HISZEN LATHATJUK AZ EGYENES GOMER, MAGOG ES A MADAI OSOKET. EZEK KOZUL A LEGFONTOSABB KULTURALIS ALAPON  A MADA--MED SZKITAK LESZNEK MINDEN BIZONNYAL, BAR A GOG-MAGOR MONDANK IS MEGEMLEKEZIK A MAGOGIA---SZKITA OSHAZANKROL AHOL MINDEN "TORZSFONOK"  GOG VOLT. EZ AZ EREDET MUTATJA KI LEGJOBBAN A MAI ELSLAVOSODOTT "SZOMSZEDAINK"  ROKONSAGAT S EGYBEN IGAZOLJA  AZ ESZAKI "A CELTA -- IR" ELODEINKET IS. A MAGOGIAHOZ FUZODIK A SZARMATAKON KERESZTUL A HEBEREK AZON BIBLIAI NYELVE  MELY "CSAK" BABYLONIABAN MARADT FENN. VALAMIKOR--REGEBBEN SOKAT FOGLALKOZTAM EZZEL A PAPIRENDEK FELISMERESE MIATT ES BIZONY NEMCSAK SZAVAKAT, HANEM AZONOS KIFEJEZESEKET, MONDATOKAT TALALTAM AZ OSI BIBLIA  ES A MAGYAR NYELV KOZOTT. AZ AKKORI MEGELEGEDETSEGEM A "SZENT NYELVVEL"---A KALDEUSI--KALDESH----SHEL NAGY  VOLT--HISZ BIZONYITOTTA ENNEK A PAPI NYELVNEK A LETEZEST, DE AKKOR MEG NEM GONDOLTAM A SZARTMATAK "EBER" NYELVI KAPCSOLATARA. MA EZT IS TERMESZETESNEK KELL VENNEM, HISZEN A KALDEUSOK TANITOTTAK AZ ABRAHAMI JUDA TORZSEKNEK AZ OSI CELTIBER EBER--PATRIARKALIS VALLASOS NYELVERE A BABYLONIA FOGSAGUK  IDEJE ALATT. . 

SOKAIG JO MAGAM IS A LENGYEL-MAGYAR ROKONI KAPCSOLATOT AZ ESZAKROL DELRE VANDORLO SZKITAKNAL LATTAM DE  A SARMATA  ELODEINK IS SZOROSAN HOZAJUK KOTNEK A "SZLACHTA" ETNIKUM ES A "GOD" AMAZON  NOK ALTAL.

A HARGITAY CSABA---ha jol emlekszem--- ALTAL VEZETETT KUTATAS CIKKE EMLEKEZTETT  AZ u.n. "EMESAL" OSI "NOI" NYELVRE ES EZT AZ IDIOMAT IGEN JOL KELLETT ISMERNIE AZ REGI MAGYAROKNAK, HISZEN NALUNK MARADT FENN A EMESE OSANYANK FOGALMA ES NEVE. EZ A TALAN A LEOSIBB NYELV /sok dialaktussal/ ANNAK ELLENERE, HOGY A NYELVTUDOMANY NEM ISMER EL SEMMI OSI KOZOS NYELVET AZ EMBERISEGNEK. JOVAL A SUMER NYELVEK ELOTT JELENIK MEG MEG GONDOLAT--IDEA ALAPJAN ES JELZOJE "LEFORDITHATATLAN" LESZ.  MEGTALALHATJUK A VALLASOS SZOVEGEKBEN, SUMERIABAN, A ZAGROS HEGYSEGBEN, ANATOLIABAN, SINO PALESTIN.EGEANO, ASIABAN, AZ EGYIPTOMI ES BERBER BESZEDMODOKBAN ES AGGLUTINANTE IDIOMAKNAK  NEVEZZUK OKET ES  MELYEKNEK A NYELVTANI SZABALYAIK ALTAL LESZNEK  HASONLOK ES NEM A KOZOS SZOKINCSUK MIATT.

A NYELVESZEINK SZERINT ALLITOLAG MAGYAROKHOZ A TURKOK ES A HUNNOK NYELVEN KERESZTUL A TATAR KEVEREDES ALTAL MINT  "S A B I R  OROKSEG" A CSUVAS NYELVEN KERESZTUL. E NYELV HAGYOMANYT A TOBB MINT 7000 EVES KULTURAJU VOLGAI TATAROK "SUARS--SUWAR" NYELVNEK IS NEVEZIK ES MINT MAI ELO NYELVET SUAR-MARI NYELVET ISMERJUK---BAR EZ NEM EGESZEN IGY VAN!

AZT HISZEM, HOGY MINDENKI HALLOTT A MORICZ JANOS AZON LEGENDAJAROL MELYBEN AZ ECUADORI INDIANOKNAL EGY "TISZTA" MAGYAR NYELVET VELT FELFEDEZNI AMI EGYERTELMUEN LEHETETLEN TOBB OKBOL KIFOLYOLAG. MEXICOI HIRKET, UJSAG CIKKEKKET EMLITETTEK A MAGYARORSZAGI RAJONGOI--AMIROL ITT MEXICOBAN SENKI SEM HALLOTT.  KESOBB TOBB ATIRT ANONIM LEVELEKET KAPTAM----- MELYEKBEN MAR NEM A ECUADORI INDIANOKAT, HANEM KULOMBOZO PERUI  INDIAN NEPCSOPORTOKAT JELOLTEK MEG A "REGIBBI  SZOVEGEKEN" BELUL ES MELYEK TERMESZETESEN ELVESZITETTEK E LEVELEK HITELESEGET A RESZEMRE ANNAK ELLENERE, HOGY VALOJABAN LETEZIK ECUADORBAN  EGY SUAR INDIAN NEP EGY SUAR NYELVVEL. E NYELVROL OTTHON MEGJELENT EGY VIDEO IS MELYET EN IS MEGKAPTAM DE EGYETLEN EGY MAGYAR SZAVAT NEM LEHETETT MEGTALALNI BENNE--PEDIG NEMILEG ISMEREM AZT AZ AKKAD NYELVET MELYET "SUMERNAK" NEVEZUNK ES MELY SOK AGGLITUNANTE NYELVI VONAST, KOZOS SZAVAKAT "HAGYOTT FENN NEKUNK MAGYAROKNAK MIVEL.....

"TURANIAN LANGUAGE HAD PROCEDED AKKADIAN IN MEZOPOTAMIA"

                                                                                                     RAWLINSON

IN 1856, HINCKS ARGUED THAT INTRANSLATED LANGUAGE IN CHARACHTE THE LENGUAGE WAS CALLED "SKYTHIC" BY SOME, AND  WAS'T DIFFERENTIADET FROM AKKADIAN"--------------ES VALOJABAN O JAVASOLTA SUMER MEGNEVEZEST, MIVEL AZ AKKAD NEV A SZEMITA RESZET JELENTENE CSUPAN MEZOPOTAMIANAK, MIGA SUMMER ELNEVEZES "NON SEMITIC ANNEX"

"MORE CREDIBILITY IS GIVEN TO INCLUSION OF SUMER IN PROPORSED SUPER FAMILIE LIKE NOSTRITIC OR  "DENE-SINO CAUCASIAN", BUT THE MERE IDENFIABLITY OF THESE SUPER FAMILIE ITSELF CONTRAVERSIAL" /DENTU-MOGER????/

VARIANTIES;

"SUMERIAN IS  E M E--S A L "FINE TONQUE--WOMAN LANGUAGE--EMEGIR--LITERARY TEXTS"----AZAZ A MED NOI PAPIREND LETUNK  TURANIABAN.----DE A MAI MAGYAR NYELVUNK MAR NEM AZ OSI SZKITA CSUVAS NYELV, NEM AZ AKKADIAN AGGLUTINANTE BESZEDMOD, SOT MEG NEM IS A MED EME-SAL VARIANSA CSUPAN EGY "BESSE" PAPINYELV MELY MEGORIZTE  VALLASOS FORMAJAT BIZONYOS AGGLUTINANTE HATASSAL.  A MAI MAGYAR  NYELVUNK ATVETT BESENYO   PAPI NYELV TURK JOVEVENY SZAVAKKAL.NEHEZEN HOZHATO OSSZE AZ ECUADORI SUAR NYELVVEL TOBB EZER EVES TAVLATBOL SOT ITT MEXICOBAN  KEMENY "FALAKBA" UTKOZTEM EN IS MEG A MAYA--MAGYAR EME-SAL NYELVVEL PEDIG OTT SOKKAL TOBB KOZOS MAGUS VALLASI VONAST, SZOKINCSET TALALTAM MINT A ECUADORI SUAROKNAL. A MAYA PAPIREND IS EGY NOI PAIRENDBOL FORMALODOTT KI ES VALLASA, ISTENEI BABYLON EREDETUEK. AZ EGESZ "KEMENY FAL" TORTENEBEN A LEGFAJDALMASABB PONT AZ, HOGY ITT ES OTTHON A MAGYAROK VEDIK A TUDATLANSAG NAGY FALAT. ABRANDOZO, NEM IGAZMONDO LETTEM ALTALUK---NO DE AZERT MEGIS MARADT IGEN SOK MAYA FOLDON ELO BARATOM  AKIK NEMCSAK ISMERIK A  KUTATASAIMAT,  HANEM JELEN VOLTAK AKKOR AMIKOR AZ ANYUKAM MAGYARUL VALSZOLT A MAYA NYELVEN FELTETTT KERDESEKRE!

NO DE HAGYJUK EZT ES TERJUNK VISSZA  A GOMER UTODOKRA;

A TOGARMAK UTODJAI EGYERTELMUEN A TURKOK NYELVET HASZNALO NEPEK LETTEK.A MAGYARSAGNAL AZ "UGOR"  NEVET KAPTAK MEG--BAR A MONGOLID UGOR MEGJELOLESNEL ELFOGADHATATLAN--HISZEN KULSOLEG SEHOGY SEM VOLTAK VAGY LETTEK UGOROK ES MEG A TATAR KEVEREDESU ONUGOROKHOZ SEM SOROLHATOK MAR CSAK IDOREND KERDESE MIATT SEM---DE A 10 NYILAS UGOR TORZSET  IGEN, ITT KELL MEGNEVEZNUNK  ES EZEKNEK  AZ OSI NEVEIKET MAR REGEN LEIRTAM!

1.AGIOR---TIROSZ---AVOR---UGIN---BIZEL---TARNA---KAZAR---ZAGUR---BALGOR---SAVIR

HARGITAY UR IGEN ELLENZI A 10 UGOROKNAL A 10 ELVESZETT IZRAELI TORZSEK LETET AZZAL A KIFOGASSAL, HOGY ENNEL SOKKAL TOBB UGOR TORZSEKET ISMER EL A TORTENELEM----DE EZEK A "TOBBI" TORZSEKRE NEPUNK NEM EMLEKEZIK VISSZA--TEHAT NEM LETTEK RESZESEI A MAGYARSAGUNK KIALAKULASANAK--ES MIERT EPPEN A "EGYPTOMI" KIVANDORLOK IGEN???????'

Kép

 AZT HISZEM NEM KELL MA MAR ELEMEZNEM E TURK-UGOR NEVEKET-DE MEGKERESNI A MAGYAR NEPPEL VALO TORTENELMI KAPCSOLATUKAT, AZ EREDETUKET  IGEN!

AZ un. BALGOR--BOLGAROK A TORTENELMUNKBEN  AZ "ONUGOR" NEV ALATT JELENTEK MEG TATAR KEVEREDESSEL. HOZZAJUK SOROLJUK A HUNOKAT IS--HISZEN PONT NALUK TALALJUK MEG A HUN FOLTOT A MAI NAPIG IS. ZICHYNK SZERINT EZ VOLT AZ ELSO "TURK" HATAS AZ AKKOR MEG  KIALAKULASBAN LEVO   MAGYAROKNAL.

Kép

A  MAR "VALODI" TURKOK IGAZABOL NEM TARTOZTAK  TURANIAHOZ, NEM VOLTAK ARJA SZKITAK AVAGY SARMATAK  SEM.ES MONDJUK UGY, HOGY  CSUPAN  "SABIR  FENNHATOSAG"  ALA TARTOZTAK. EZT IS TOBBSZOR LEIRTAM MAR--SOT A SABIROKAT IS "PAPOKNAK" NEVEZTEM--BAR "MASFELE" PAPOK VOLTAK---NEM A MAGUS KOZMIKUS TUDAST HIRDETTEK

 ELEG SOK IDOMBE KERULT A SZKITAK CSUVAS NYELVUSEGET HITELESEN MEGFOGALMAZNI, HISZEN TUDJUK JOL, HOGY AZ ESZAK-NYUGATI ARJA NEPEK  ROKONAI VOLTAK ES EZT A FAJI EREDETET NYELVENEK IS KI KELLETT FEJEZNIE. A CELTIBER ES AZ IRANI  ROKONSAGANAK NYELVI HATASAT VALAMI KEPPEN  VISSZA KELLETT ADNOM AZ OSI CSUVAS NYELVET BESZELO BASKIROKNAK, HUN-BOLGAR ONUGOROKNAK A TATAROKNAK, AZ UJGORNAK.   NEM VOLT KONNYU MEGERTENI EZT AZ UGOR EREDETET--- AZT, HOGY "OK LETTEK" AZ AZSIAI SUAROK, SUWAROK azaz SZABIROK ELODEI IS. A SZKITAK ALTAL BESZELT CSUVAS NYELV A MAI CSUVASOK OSEINEK EGY ROKON NYELVE VOLT  azaz AZ OTOROK NYELVNEK EGY TESTVER IDIOMAJA CSUPAN. ADDIG AMIG A SZKITAK MEGORIZTEK AZ ESZAK--NYUGATI EREDETUKET A SZABIROK KULTURAJABAN MAR IGEN SOK MEGTEVESZTO AZSIAI ELEMET TALALUNK. ATVETTEK AZ OTT ELO NEPEK SAMANIZMUZSANAK AZ ALAPJAIT, E NEPEK SZOKASAIT ES NYELVI OROKSEGET. MAJDNEM LEHETETLEN MEGTALALNI A SZKITA KULTURA ALAPJAIT, ISMERETEIT PEDIG ONNAN INDULT KI ES ZICHY A MINT A HARMADIK ES UTOLSO TOROK HATAST A MAGYAROKNAL SZABIR HATASNAK NEVEZI. SAVARTOI-ASZFALOI GRUZOKROL TUDJUK, HOGY  A MAGYAROK OSEIHEZ KOLTOZTEK, DE MAR NEM VETTEK RESZT A HONFOLALASUNKBAN HANEM OK IS VISSZATERTEK A KYROS FOLYO MELLEKI OSI TERLETEIKRE.

AZ EMESE NYELVEK NEVE A MAGYAROKNAL EPP OLY ELREJETETT "MOISESI TORTENELMET" TUKROZ VISSZA MINT A TURAN VOLGY VAGY EPPEN AZ ALMOS VEZERUNK NEVE. EMESE=E--MESE, TURK-IRAN=TURAN, ALMOS=AL, alias  MOISES es meg sorolhanank sokaig. EZT AZ ELREJTETTSEGET JELENTI AZ "EMESE" NOI, FINOM BESZEFORMAK. MAR IRTAM REGEBBEN ARROL, HOGY A MAYA NAGA--MAYA NYELV NEM ERTE EL A NYILT AGGLUTINANTE FORMAJAT, DE SZOTARABAN MEGTALALHATOK BIZONYOS SZAVAIK FORDITOTT FORMAI IS MELY AZ EGYENES ES FORDITOTT FORMAJU IRAS ES OLVASAS KOVETKEZMENYE ES IGEN JELLEMZO AZ AGGLUTINANTE u.n. PAPI NYELVEKRE mint pld. ELAM--MALE forditottan Sumeriban feketet jelent avagy a NARA--NARI DARRIV india szentharosag neve forditottan ARAN--IRAN--VIRRAD lesz. A MOGER nevunk REG-OM -ma valik es forditott formajaban tobb ertelmezest kaphatunk vissza stb.

A MAI MAGYAR NYELVUNK ELEMZESENELMEGTALALHATJUK NEMCSAK A FEJLODESI FOKOKAT  HANEM A MESTERSEGESEN ELOALLITOTT MAGUS PAPI NYELVEK SZOKINCSET IS. ENNEK A LEGEGYSZERUBB FORMAJA /tobbek kozott/ AZ OSI OSHONOS NEPEK SZAVAINAK FORDITOTT OLVASA  VOLT  ES MELY MINDIG MAGYARAZATOT AD A SZO JELENTESERE. pld. ELAM osi dravidiai nep sotetborrel es SUMERIABAN ezert lesz a jelentese FEKETE.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.