Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NYELVESZET, KULTURA ES GENETIKA

2011.01.25

 

kep-HANTY ember arcaKép

MA, A XXI SZAZADBAN.NYELVESZET, KULTURA, GENETIKA NO MEG A TORTENELEM KOZOS KUATATASAINAK AZ EREDMENYEI ADJAK KI AZ EMBERISEG VAGY EPPEN A KULOMBOZO NEPEK MULTJAT. E OSSZEVONT KUTATASI EREDMENYEKET A XVIII ES A XIX. SZAZADBAN LEHETETLEN VOLT EGYBEVONNI, HISZEN AZ ANTROPOLOGIA ES NEPRAJZI SEGEDESZKOZEI MEG KIALAKULOBAN VOLTAK ES GENVIZSGALATOKAT EGYSZERUEN NEM IS ISMERTEK.A HUN HAGYOMANYBOL EPITKEZO, A "NOMAD, POGANY, TUDATLAN EREDET" A MAGYAR NEMZETTUDATOT ELVETTE NEPUNKTOL. E HIANYT AZ 1848-AS LEVERT SZABADSAGHARC UTAN A  MAGYAR TUDOMANYOS AKADEMIA PROBALTA VISSZAADNI A FINNUGORSAG ELMELETEVEL, MIVEL EGYETLEN EGY NEP SEM TUD ONTUDAT NELKUL FENNMARADNI.

AZ  1870-ES ES 80-AS EVEKBEN TREFOT AGOSTON BEVALLOTTA, HOGY POLITIKAI OKOKBAOL A FINNUGOR ELMELET MELLE ALLT AMI GYAKORLATBAN LEHETELENE TETTTE AZOKAT A KUTATASOKAT, AMELYEK A FINNUGOR ELMELETTEL SZEMBEN ALLTAK ES IGY KEVEREDTUNK A "HALSZAGU" FINNEKKEL ROKONSAGBA--- ANNAK ELLENERE, HOGY A FINNUGOR ELMELET ALAPJA LETEZETT CSAK NEM GESZEN UGY AHOGY AZ OSHAZA ELMELETE AZT HIRDETNI PROBALJA..

AZ AKKORI NYELVESZEK HELYESEN ALLAPITOTTAK MEG AZ NYELVUNK AGGLUTINANTES VOLTAT CSAK EPPEN A TORTENELMI TUDATLANSAGUK ALTAL NEM ISMERTEK FEL AZT, HOGY NEMCSAK "KELETEN ES AZ INDIABAN" LETEZTEK E BESZEDMODOK, HANEM NYUGATON, ESZAK--EUROAZSIABAN, SOT AMERIKABAN IS. AZ AKKORI FELJEGZESEK KB. 2000 KOZOS FINN-UGOR SZOROL BESZELTEK MELY MA MAR LECSOKKENT 1000-RE ES MELY VALOJABAN NEM ERI EL AZ 500 KOZOS KIFEJEZEST ES NEM LEHET AZT ALLITANI, HOGY A KOZOS UGOR  SZOKINCS CSAK A FINN NYELVEKRE VONATKOZIK MEG AKKOR SEM HACSAK KELETEN PROBALJUK KERESNI EZEKET.

A FINN-UGOR OSHAZA ELEMELET ELLEN BESZEL MAGA ANGELA MARCANTONIO--/BUDAPEST, 2007--REF/ AKI A REGESZETI ADATOK HIANYAVAL PROBALJA BIZONYITANI AZ OSHAZA HAMIS LETET, LASZLO GYULA OSHAZA HELYETT EGY EUROAZSIAI TERULETEN LEVO "KOZVETITO" NYELVROL BESZEL MELY  MAR SOKKAL KOZELEBB ALL A VALOSAGHOZ. A NEPI KULTURANK IS A FINN ELMELET ELLEN SZOL, HISZEN A MESEK, A ZENE, NEPMUVESZET, CSEREPKULTURA NAGY RESZE NEM FINNUGOR EREDTU. ERRE UTALTAK AZ ALTALAM MEGTALALT A KANARI SZIGETEKI  SZEKELY "SZEM.MOTIVUM"  EREDETE ES NEM IS BESZELVE AZ OTTANI OSI "MAGYAR" SZAVAKROL, NEVEKTOL. KIEMELTEN FONTOS MEGALLAPITANI A JELENLEGI GENRENDSZER VIZSGALATI EREMENYEKET, MELY NEPUNKET A NYUGATI EUROPAHOZ KOTI ES NEM A KELETI LAPPOKAT EMELI FEL MINT OSOKET--HISZ HA FINNEKROL BESZELUNK AKKOR A LAPP OSHONOS NEPEIRE KELL GONDOLNUNK  MIVEL A KUTATASAIM A FINN NEV UTAN NYUGATI EREDETU CELTAKNAL BUKKANT FEL ELOSZOR. 

A FINN-UGOS OSHAZA HIVATALOS ELMELET HIRDETOI  A MAI NAPIG NEM SZALLNAK VITABA MIVEL SEMMI UJABB ADATOT NEM TUDNAK KIMUTATNI HANEM EGYSZERUEN AZT MONDJAK, HOGY EZ IGY VAN ES KESZ. TERMESZETESEN EZ NEM SEGITI ELO AZ UJABB KUTATASOK HIRDETESET ES MEG KEVESBE AZOKNAK AZ ELFOGADASAT. SZINTEN HATRANYT JELENT, HOGY EZEKET A KUTATASOKAT EDDIG NEM TUDTUK EGYESITENI MIVEL AZ UJ KUTATOK TABORA NEM TUDJA ES NEM AKARJA EZT VEGHEZ VINNI, HISZ KULOMBOZO HIPOTEZISEKET HIRDET AZ OSNYELVTOL KEZDVE AZ EGYIPTOMI, TOROK, CELTA, ETRUSZK, JAPAN, SUMER KULTURAKKAL KAPCSOLATABAN NEM LATVA EZEKNEK AZ OSZEKOTO KAPCSAT SEM---PEDIG VAN.

ITT KELL MEGEMLITENEM A TORTENELMET, OSI NYELVI  SZOTARAKAT FABRIKALO KUTATOK SEREGET IS AKIK AHELYETT, HOGY SEGITENEK A MAGYARSAG VALODI EREDETENEK A FELTARSAT, AZ  I G A Z TORTENELMUNK KUTATASAT  A MESENEK TUNO, VALOTLAN,  HAMIS  IRASAIKKAL NEVETSEGESSE TESZIK A JELENLEGI KUATATSOK EREDMENYEIT EPP UGY MINT AZOK AKIK MINDENBEN ES MINDENHOL A MAGYAROKAT PROBALJAK LATNI.

A FINNEKKEL VALO KOZOS OSHAZA ELMELETE ELLEN SZOL, HOGY IGEN SOK ALAPSZO NEM EGYEZIK A MAGYARRAL MINT pld. A KEZ  IEGEN--DE MAR A LAB NEM, A SZEM HASONLO DE AZ ORR MEGNEVEZESE MAR NEM, SOT  SEM AZ EGITESTEK SEM A TEMESZETI JELLENSEG NEVEI IGEN TAVOL ESNEK HANGTANILAG EGYMASTOL.

NEM BESZELHETUNK EGY KOZOS NYELVI KIALAKULASTOL AKKOR AMIKOR EGY AGGLUTINANTE NYYELVET HASONLITUNK EGY EGYSZERUBB NYELVVEL MIVEL A NYELVEK MINDEN 2160 EV UTAN VALTOZASON ESNEK AT ES EZ NEMCSAK A FINN--LAPP ES MAGYAR NYELVVEL KAPCSOLATOS HANEM MINDEN IDIOMARA--SOT AZ AMERIKAI INDIAN NYELVEKRE IS  MESSZIROL LATHATO AZON ESZAK AMERIKABOL EREDO ES MEXICOBAN IS HASZNALT OSHONOS NYELVCSOPORTOKNAL A KOMPLIKALTABB AGGLUTINANTE BESZEDFORMA,   DE  MEGTALALHATO A HIANYA MAS,  SZINTEN ITT ELO INDIANOK BESZEDMODJANAL. AZ ESZAKROL ERKEZO MIGRACIO A YUTO-AZTEK NYELVCSALAD TAGJAI  MIG A MAYA NYELV EGY EGYSZOTAGOS NYELV. IRTAM MAR ARROL, HOGY A MAYAK IDIOMAJA NEM MUTAT KI AGGLUTINANTE FORMAT ANNAK ELLENERE, HOGY EGYES SZAVAK FODITOTTAN MEGTALALHATOK A SZOTARBAN CSAK EPPEN MAS BETUNEL KEREVE./az agglutinante nyelv  egyik megnyilvanulasa hogy egyenes es forditott formaban olvashato  azonos avagy hasonlo ertelemmel--sot BIZONYOS esetekben ellentetelt ad ki/                    TUDOM, HOGY AZ ESZAK AMERIKABOL EREDO INDIAN NYELVEK AZSIAI SZARMAZASUAK ES IGY A SZINTEN INNEN SZARMAZO  MEXICOI AZTEK NYELV IGEN KEVES HANGTANI VAGY EPPEN SZERKEZETI KOZOS FORMAT MUTAT KI A MAGYAR NYELVUNKKEL---MIG A EGYSZERUBB, MEG EGYSZOTAGOS FORMAJU, KIEJTESU MAYA NYELV SOKKAL TOBB MAGYAR SZOKINCCSEL RENDELKEZIK.

A FINN ES UGOR KOZOS LETEZO SZOKINCS AZONBAN NEM CSAK A NYELVUNKKEL ALKOTT KOZOSSEGET, HANEM ESZAK NORVEGIATOL EGESZEN A JENISZEJ VIDEKEIG TERJEDO RESZEN KIALAKULT LEGALABB 10  MAS MAI NYELVVEL  IS   /finnugor wikipedia/ OLYANNAL MELYNEL NEM TALALUNK PARHUZAMOT A MAGYAR NYELVVEL--VISZONT  SOK MAS NYELVVEL IGEN ES E HATASOK NEM LATHATOK AZ "UGOR" NYELVEKNEL

NEM IS OLYAN REGEN NAGY MEGELEGESEDESSEL FOGADTAM A  A MAGYAR SZARMAZASU EDWARD VAJDA NYELVKUTATASAT  DE E OROMOM NEM SOKAIG TARTOTT MIVEL MEGTUDTAM ES KIABRANDULTAN OLVASTAM BEKEVEREDESET AZ u.n. KALEVI WIIK PROFESSOR /tobbek kozott ANGELA MARCOANTONIO PROFESSOR IS E LOGIKUS TESIS HIVE/ VITAJABA.. E TESIS SZERINT   A JEGKORSZAK IDEJEN A MAI FINN FOLDON KIZART LETT AZ EMBERI ELET ES DELEBBRE VANDOROLTAK AZ OTT ELO LAKOSOK-----ODA AHOL A NYUGATI BASZK ES AZ ARJAK---- A KESOBBI INDIAT HODITOK ELTEK. ITT VETTEK AT A BASZK  ES EGY PRE  INDO-EUROPAI NYELVHATAST. ........................EZ SEM UJ RESZEMRE MIVEL ERROL  IS IRTAM MINT ARROL A 10000 ATALANTISZI EMBERROL AKIKET ITT ERT EL  13000 EVVEL EZELOTTI  ATLANTISZI KATASZTROFA.  ES IGY, ITT MARADTAK ELETBEN.  AZ UJ POLUSVALTOZAST KOVETO  UJ ELJEGESEDESI KORSZAK MIATT KERESTEK UJ HAZAT- A LEGENDA KULONBEN OLVASHATO VARKONYI NANDORUNK KONYVEBEN IS. /polusvaltozas meghatarozasa nelkul/

AZ UGOR ELMELET HADILABON ALL NEMCSAK AZ OSHAZAVAL, A KOZOS FINN-UGOR NYELV KIALAKULASAVAL, HANEM MAGAVAL AZ UGORSAGGAL IS, HISZ  NEM TUD KULOMBSEGET TENNI A MONGOLOID HANTYK--- MANSYK ES MAGUK AZ UGOROK.  KOZOTT. NEM TUDNAK MAGYARAZATOT ADNI, HOGY MIERT CSAK E KET KIHALO FELBEN ELO AZSIAI OSHONOS  NEPEK "VALTAK UGOROKKA" MIVEL AZ UGORSAGOT  PONTOSAN A BASZKOK ES . AZ ARJAK KEPVISELTEK. AZ UGORSAG NEMCSAK NYELVET, HENEM KULTURAT, HITET, FAJT JELENTETT. NEM BESZEL A 10 MAGYARSAG MELLET ELO NYUGATI, VALODI UGOROKROL NEM JELOLI MEG A FINNEKNEL TALALHATO HAPLOGROUPOKAT MELYBEN  80%-BAN A MONGOLOID FAJT JELOL MEG BIZONYOS, VISZONYLAG KEVES EUROPAI    K E V E R E D E S S E L--SOT MEG AZ INDIABOL KIVANDORLO   N   HAPLOGROUP  IS JELEN VAN NALUK!

SZERENCSERE MA OSSZEVETHETJUK A NYELVESZETI, KULTURALIS ES GENETIKAI KUTATASOK EREDMENYEIT A NEPRAZI ES ANTROPOLOGIAI KUTATASOK BEBIZONYITASAVAL. HITELES ADATOKKAL ES  EZEKNEK A TUDOMANYOK OSSZESEGET KIADO TENYEKET HIRDETHETJUK MINT  AZ UJ  "VILAGTORTENELMET".                             CSAK IGY VETHETJUK EL A NEM VALOSAGON ALAPULO HIPOTEZISEKET, CSAK IGY KAPHATJUK VISSZA A  TOBB EZER EVE ELVESZETT MAGYAR ONTUDATUNKAT;                   A  MAGI-AR, MA-GYAR, MAG--YAR, MA--GIAR /vezet/  MAG-ARAN MIVOLTUNKAT!

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Hivatkozó képek 1