Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TORTENELMUNK

2010.08.22

Kép

BOROS JANOS--RAPCSANYI LASZLO

VENDEGSEGBEN AZ OSEINKNEL

 

E 1975.-ben KIADOTT  KONYVET TARTOM A MAGYAR SZOCIALIZMUSI  IDO LEGKITUNOBB TORTENELMI IRASANAK --   MELY  MEGPROBALJA HUEN  A MAGYAR NEP EREDETET KIMUTATNI ANNAK ELLENERE, HOGY AZ UTI BESZAMOLOJA AZ AKKORI SZOVJETUNIOVAL IS FOGLALKOZIK--- DE TERMESZETESEN A FINNUGOR VILAGGAL,  KEZDODIK AZ IRASUK.

IROI LESZNEK A MODERN JULIANUS BARATOK AKIK UJBOL MEGKISERLIK VEGIGJARNI AZT A KELETET MELYET OSEINK IS BEJARTAK ES IGY JUTOTTAK EL EGESZEN A JUGOR FOLDIG, A HANTYK ES A MANSIK LAKOTERULETEIG, AZ ALLITOLAGOS FINN-UGOR OSHAZA HELYEIG.. .

E VIDEKEN SOKAT TALALKOZTAK A LAKOSSAG OSI MONDAIBAN A  "SIPER--SIBER" /SABIR/ KIFEJEZESSEL AMI TERMESZETESEN   ARRA UTAL, HOGY VELUK LEHETEK SZOROS KAPCSOLATBAN ES MELY A NYELVI VIZSGALAT UTAN VELEMENYUK SZERINT NEM TOROK, HANEM IRANI EREDETU LEHETETT. A "SZARNYAS PASKER" VOGUL HOSI ENEK KEPES GEZA SZERINT VISZONT EGY MASIK NEP NEVERE EMLEKEZTETT VISSZA AMELY  A MAGYAR NEP SZEMPONTJABOL IS IGEN FONTOS--A VOLGAI BASKIROKERA. UGYANAKKOR TORH TIBOR MEGALLAPITOTTA, HOGY AZ UGOROK SZARMAZASABAN A TURKOK SZEREPE NAGYON KISMERETU VOLT--TEHAT AZ IRANI EREDETUSEG A VALOSZINUBB..

LASZLO GYULAT IS FELIDEZTEK AKI EGYERTELMUEN MAR ABBAN AZ IDOBEN KIJELENTETTE

"DE A MAGYAR NYELV NEM AZONOS A MAGYAR NEPPEL!"

MEGEMLITIK A DAN  T H O M S E N   AZON ELMELETET MELYEN A FINN-UGOR ELMELET IS ALAPSZIK ES MELY SZERINT A FINN NEPESSEG--AZ AKKORI LAPPOK --A BALTIKUMBAN LAKTAK ES AHOL AZ i.e. 2. EVEZREDBEN A LETTEK ES A LITVANOK OSEI IS MEGJELENTEK ES EZEKNEK A HATASARA KEZDTEK A LAPPOK BIRTOKBA VENNI A MAI FINN TERULETEKET.

A  FINNUS NEV ELOSZOR TACIUSNAL BUKKANT FEL ES O KIZAROLAG A LAPPOKRA HASZNALJA. VALOJABAN AKIKET SKANDINAVOK NEVEZTEK FENN-nek AMI GYALOGLOT JELENT

A KAMA VIDEKEN MEGEMLEKEZNEK AZ u.n. ANANYINO TATAR KULTURAROL IS AZ i.e.7-3 SZAZADBOL ITT ALAKUL KI EGY "MONGOLOID"--EUROPAI ELEMEK KEVEREDESE. MAGAM RESZEROL IGEN HELYTELENNEK TARTOM A MONGOLOID KIFEJEZEST, HISZEN NAGY A KULOMBSEG A MONGOL ES A TATAR FOGALOM KOZOTT DE ERROL A KEVEREDESROL MAR IRTAM A "HUNFOLT"-tal KAPCSOLATOSAN ES ARROL, HOGY ATTILA HUN NEPE ITT VETTE FEL A TATARJELLEGET. AZ EUROPAI ELEM HERODOTOSZ SZERINT A "THUSSZAGETA" SZKITA TORZS LEHETETT. A KONYV SZERINT ITT KEZD KIALAKULNI A "MAGYARSAG"----.MELYET EN UGY FOGALMAZNAK MEG UJBOL ES UJBOL, HOGY CSAK EGY RESZE ---AZ ATTILA FELE HUN, AZ ONUGOR RESZ! EZT HA MEG NEM IS VILAGOSAN DE MAR AKKOR KEZDI IGEN JOL MEGFOGALMAZNI A SZEGEDI ANTROPOLOGUSUNK---LIPTAK PAL IS!;

"Korantsem egyszeu dolog a magyar etnogenezis fonalat felfejteni, mert en ugy fogalmaznam, hogy legalabb harom fonalbol sodrodott ossze, meghozza megszakitasokkal. Az elso fonal--a lugovoi temeto, az ananynoi kultura emlitesekor erintettem--az u.n. ugor magyarsag. A masik fonal a torok- vagy onugor-magyarok fonala. A magyarok masik komponense tehat az onugor torzsekbol szakadt ki,az onugorok reven pedig rokonsagban vagyunk a bolgar-torokokkel. Nem gyozom hangoztatni, hogy a bolgarok es a magyarok sorsa valamilyen rejtelyes oknal fogva sokaig osszekotodott, ahol a bolgarok felbukkantak a magyarok is ott voltak- Ennek a magyarazatat idovel bizonyara meg tudja majd vilagitani a tortenettudomany.  A "harmadik fonalrol", a Karpat-medence oslakossagarol es Liptak nezeteirol kesobb esik bovebben szo".

ES EZ IGY IS VAN--SOT MEG TOBB FONALLAL-- CSUPAN MA EPPEN A TATAR HUNOKAT NEVEZZUK--lehet, hogy helyelenul---ONUGOROKNAK ES CSUPAN E NEPRESZ NEVENEK A HASZNALATA TESZI NEM "EGYERTELMUVE".

"A GESTA HUNGARORUM" emliti Almost, Arpad apjat, akinek a vezetese alat a magyarok nyugatra mentek. Szamunkra igen fontos, hogy ez a nev megegyezik a bolgar uralkodo Almos nevevel, aki 922-ben fogadta a bagdadi kalifa kovetet- Ibn Fadlant. Kozos etnikumrol lehetett tehat szo, s a jelek szerint ennek kepviseloi vezettek a magyar es a bolgar allamot is."---irjak a tovabbiakban.

"A FEHERLOFIA MESENEK PONTOS MEGFELELOJE----"EUROAZSIA SZERTE MEGTALALJUK, DE A MAGYAR, A BASKIR VALAMINT A CSUVAS VALTOZATANAK VAN OLYAN ELEME, AMELY MASUTT NEM LELHETO FEL EZEN AZ ALAPON TEHAT FELISMERHETJUK, HOGY VAN BIZONYOS KOZVETLEN GENETIKAI KAPCSOLAT IS".------------------                                            HAT IGEN MINT AHOGY MAR OLY SOKSZOR. IRTAM A SZKITAK NYELVE NEM VELETLENUL CSUVASOS VOLT! 

"A FINN MAINANDEN REGESZ MAR REGEN HATAROZOTTAN KIJELENTETTE, HOGY A MAGYAROK NYELATVETELLEL KERULTEK A FINN-UGOROK FAMAILIAJABA S CELOZ ARRA, HOGY AZ IDE SOROLT MAS NEPEKROL IS KIDERULHET HASONLOAN AZ IDOK FOLYAMATAN ES ERRE A LAPPOKAT HOZTA FEL PELDAKENT".

IDAIG SZOL E BIZONYOS KONYV BESZAMOLOJA RESZEMROL. EN CSAK AJANLANI TUDNAM E IRAST AZOKNAK AKIKET VALOJABAN ERDEKEL A MAGYARSAGUNK VALOS TORTENELME. NEM KONNYU MEGERTENI--HISZEN HELYEKHEZ KOTVE EMLEKEZIK MEG A TORTENELMI ADATOKROL EGY UTI BESZAMOLON BELUL. VALAMIKOR REGEN EN IS CSAK A MAGYARSAGRA SZOLO RESZEKET ALAHUZVA KAPHATTAM MEG EGY TOETENELMI KEPET ES MA EZEKET EGYBE OLVASVA HOZHATOM OSSZE A MAGAM ALTAL MEGALLAPITOTT.EREDMENYEKKEL.

A TOVABBIAKBAN A MAI "hivatalos wikipediaval" HASONLITOM OSSZE ES A KEDVES OLVASOIMRA BIZOM, HOGY EZEKET VONJA OSSZE AZ EN---MASFORRASU KUTATASAIMMAL ES PROBALJAK ONMAGUK AZ IGAZ MULTUNKAT MEGKERESNI.

A "LEGUJABB" WIKIPEDIA KIVONATA SZERINT;

AZ ALANOK--AZAZ  alaunik vagy halanik EGY KOZOS ETNIKUMOT ALKOTNAK  A SARMATAKKAL EGYUTT ES AKIK FELISMERHETOK A SAJAT KULTURAJUK ALTAL ES MELY A NEVUKBEN IS KITUKROZODIK: ARIO--ARIOK--INDO-ARIOK,/os-as-asi-an vegzodessel/     IRON NEPEK. HARCIS PASZTOR NEP. ES ROLUK MAR IGEN SOK TORTENELMI ADAT MARADT FENN STRABONTOL, A GOROG-ROMAI FOLDRAJZBAN, KINABAN AZ I. DINASZTIABOL, A PERZSAKTOL ES TOBB OLYAN NEPEKTOL AKIK VALAMILYEN FORMABAN VELUK KAPCSOLATBA KERULTEK. A SPANYOL CATALUNYABAN AHOL AZ OTT ELOKET GOT--ALANOKNAK NEVEZIK.

JELLEGZETESEGUK AZ  ARANY DISZITES. KINAIG VANDOROLNAK. KULOSOBEN MAGAS, SZOKE EMBEREK ES AZ OSI MASSAGETAK CSOPORTJABA SOLROLJAT AZ ELODJEIKET. AZ ALANANOK LAKHELYEI KESOBB SARMATA TERULETEKKE VALNAK. A 370-es EVEKBEN A HUNOK ALTALI HABORU KOVETKEZTEBEN TOBB CSOPORTRA KELL SZETVALNIUK. EGYESEK A GERMAN VANDALOKHOZ ES A SUEVOKHOZ CSATLAKOZIK  ES A VANDALOKKAL KEZDIK MEG A HISPANIABA /Spanyolorszagba/ --SOT AZ ESZAK AFRIKABA VALO VANDORLASUKAT, visszateresuket-  A HUN ELNYOMAS ALATT ELOK LETTEK A  MAI OSZETOK  . E OSZET RESZNEK A FOVAROSA     M  A  G  H  A  S    LESZ. A IX. SZAZAD ELSO EVEIBEN AZ ALAN BIRODALOM A JASZOK URALMA ALA SZORUL.

AZ OSI ALAN BIRODALOM NYELVI MARADVANYAI A KULOMBOZO OROSZ ES GEORGIAI AUTONOM TERULEKEN MEG A MAI NAPIG MEGTALALHATOK. EGYES HELYEKEN HASZNALJAK AZ IRANI NYELVEKET DE  BESZELHETUNK AZ     E .S  K  I  T  O ---   SARMATA DIALEKTUSROL IS MELY A FEKETE TENGER VIDEKEN ES BELSO AZSIABAN MARADT FENN. A MODERN OSZETOK NYELVE A   D  I  G  O  R   ES  AZ IRON NYELV. AZ ALANOK HARMADIK FENN MARADT IDIOMAJA A JASZ NYELV ES EZT A NYELVET HASZNALTAK AZ  REGEBBI IDOKBEN MAGYARORSZAGON IS.

EGY KIS  RESZET AZ IRAKI SUNNI MUSUMANOKNAK."ALANIK"-nak NEVEZIK. 

AZ ALANOK NEM MUTATNAK KI MONGOLOS BEUTEST UGY MINT A TOROKOK.--HISZEN E UTOBBIAK KULSEJE MUTATJA EZT A KEVEREDEST.

"A 12  / valojaban 10 mivel a 2 ket Juda torzs visszater hazajaba/ ELVESZETT ISRAELI TORZSEKNEL FELMERULO KERDES A HUNOKNAL, A JASZOKNAL ES TERMESZTESEN A  TATAR JAN--HAN HULAGANAL MARAD KETSEGES.       AZ ALAN GEN APAI AGON A G2 CSOPORTHOZ TARTOZIK. ES ROKON NEPRESZEI A MAGYAR SZOMSZEDOS "HOROATAK, SERBOIK ES A LENGYEL GALITZIAI HORVATOK"--NO MEG MI MAGYAROK SZINTEN A G. GENRENDSZERBE TARTOZUNK.

MEG EVEKKEL EZELOTT A REGI tvn-es BLOGGOMBA IRTAM, HOGY A HONFOGLALO MAGYARJAINK A KARPAT MEDENCEBEN ALAKITOTTAK KI EGY "KIS MEDIA BIRODALMAT". AZAZ  A ROKON NEPEINEK A SZOMSZEDSAGABA., A SZKITAK TERULETERE KOLTOZOTEK  VISSZA  A HET PLUSZ EGY KULOMBOZO UJABB KEVEREDESU, "ETNIKAJU" ROKON TORZSEIVEL. AZ AKKORI GONDOLATAIMAT "HIVATALOSAN" NEM TUDTAM UGYAN BIZONYGATNI--DE AZT TUDTAM. HOGY A HORVATOK A HURRIK UTODJAI, HOGY A LENGYELEK ES AZ UKRANOK AZ ESZAKROL DELRE HUZUDO SZKITA SZARMAZASUAK.Kép

E UTOBBI NEPET--A SZKITAKAT--- TALAN JO MAGAM NEVEZTEM ELOSZOR "CELTIBER" NEPEKNEK MAR ABBAN AZ IDOBEN ES MA HA KINYITOM A GOOGLE KERDEZOJET BIZONY EGYRE JOBBAN E  NEPET E NEV ALATT TALALOM MEG.

IRTAM A 10 ELVESZETT EGYIPTOMI--IZRAEL TORZSROL IS.AKIKBEN A HIRTELEN FELTUNO 10 UGOROKAT LATTAM FELISMERVE  AZ 1.-- 5. --6. -- ES A 9.-- TORZS VALOS SZEREPET AZSIABAN.

A MAGIKUS CELTA EREDETROL IS BESZELTEM--BAR IGAZ, HOGY NEM AZ ODA VISSZATERO ARTHURI KORSZAKROL HANEM AZ ONNAN KIVANDORLO ARJAKROL--AZOKROL AKIK AZ AZSIAI KALANDOZASUK, TANITASUK ES HODITASUK UGYANUGY MINT MI, A MAGYAROK IS VISSZATERTEK AZ OTT ELO ROKONAIKHOZ. EZ AKKOR RESZEMRE SOKKAL FONTOSABB VOLT MINT A MAR ISMERT ARTHUR MAGIAJA.

SOHASEM FOGADTAM EL AZ URAL NELVCSOPORTOT ES MINDIG TISZTABAN VOLTAM AZZAL, HOGY A "NYELVUNK" EGY AGGLUTINAN BESZEDMOD ES AZ URALI NYELVCSALADBA HELYEZTEK AZOKAT AZ "AZSIAI" IDIOMAKAT MELYROL NEM TUDTAK BEBIZONYOSITANI A HOVATARTOZASKAT. SOKKAL ERTHETOBB ES EGYSZERUBB AZ AZSIAI NYELVEKET NYUGATI ES KELETI AGRA OSZTANI ES IGY ELEMEZNI OKET ES EZZEL VEZETNI A GONDOLKADASMODUNKAT. NAGYON SOK PALINDROM FOMAJU NYELVET ISMERUNK MEG AZ INDIABAN--SOT A PERSA, ARMENIAI, SUMMER , ETRUSK, BASQUE IDIOMA IS AZ. A PALINDROME NYELV SAJATOSSAGA A KETIRANYU IRAS ES OLVASAS ES LETE  MINDIG EGY PAPIRENDHEZ FUZODIK.  TISZTABAN VOLTAM AZZAL, HOGY AZ ETRUSZKOK SOHASEM ELTEK A MAGYAROKKAL--HISZEN ANATOLIAI NEP VOLT DE UGYANAZON A SZARMAZASSAL ES TUDASSAL.RENDELKEZTEK.

AZSIABAN OSEINK IGEN KEVEREDTEK AZSIAI NEPEKKEL DE E KEVEREDES NEM JELENTHETETT EGY KOZOS OSHAZAT, EGY KOZOS NYELVET E AZ AZSIA BEUTES,  kb. 20-25%-ban VALTOZTATTA MEG A GENRENDSZERUNK OSSZETETELET.CSAK  

A KIMMER ES A SZKITA EREDETE A SARMATAKNAK A MAI NAPIG ZAVAROS--HISZEN NEMCSAK A SZKITA VILAGBAN ELTEK A KIMMEREK, HANEM AZONOS KULTURAVAL, SZOKASSL RENDELKEZTEK. NAPJAINKBAN SOKAN CSAK A SZKITAKROL EMLEKEZNEK MEG, PEDIG MI MEG AZ ISKOLABAN IS A KIMMEREKET TANULTUK.

BE KELL VALLANOM, HOGY A MAGYAROK NYELVCSEREJET IGEN NEHEZEN FOGADTAM EL--BAR VILAGOS VOLT A SZAMOMRA, HOGY A CSUVASOS NYELVUNKET REG ELVESZITETTUK ES AZT, HOGY NYELVUNK BIZONYOS RESZE A MED KAWI PAPIREND NYELVENEK A MARADVANYA. SOHASEM HANGOZTATTAM AZ ALTALANOS SUMER  NYELVROKONSAGOT ES CSAK A BABYLONIAI KALDEUS NYELV MARADVANYAIT KERESTEM ES TISZTABAN VOLTAM AZZAL, HOGY  E NYELV SEM VALOJABAN A MAI MAGYAR NYELVUNK DE MEG NEM IS A SZKITAK OSI IDIOMAJA! HA ERRE A NYELV VALTOZTATASRA GONDOLOK MA CSAK IS A BESSENYOK NYELVENEK AZ ATVETELERE KELL GONDOLNOM, HISZEN A KETNYELVU HONFOGLALO OSI KOZNEPUNK JO RESZE EZT BESZELTE. ENNEK A TISZTAZASA AZONBAN MEG IDO ES BIZONYITAS KERDESE..

 

 

 

A mappában található képek előnézete Hivatkozó képek 1

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.