Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VOLCAN SUBMARINO EN CANARIAS DA INDICIOS DE ERUPCION

2011.10.11

 

AZ  ELETUNK SORAN MINDIG TALALKOZUNK OLYAN DOLGOKKAL--GONDOLATOKKAL MELYEK VEGIG KISERNEK E FOLDI LETUNK IDEJEBEN. JO MAGAM IGY VAGYOK A CANARI SZIGETEKKEL ES EZEKNEK A TORTENELMEVEL--HISZEN EZ AZ UTOLSO KIINDULASI PONTJA A FOLDI EMBEREKNEK. E HELYEN AZ UTOLSO KATASZTROFA MENEKULTJEI KEZDIK KIALAKITANI AZ UJABB CIVILIZACIOKAT AZ OSI ATLANTISZI TUDAS, HIT ES NYELV ALTAL.  E SZIGETVILAG AZ ATLINTISZI BIRODALOM, TUDAS RESZE VOLT EGESZEN E FOLDRESZ SULLYEDESEIG.  EGYIK FENNMARADT RESZE, SZIGETE PONTOSAN  EGY NOE FIUTOL KAPJA MEG AZ NEVET S LESZ GOMER ES PONTOSAN E  RESZEN TALALKOZHATTUNK ELOSZOR AZ EDES, MAGYAR ANYANYELVUNK ELSO NYOMAIVAL ES E SZIHETVILAG FOGJA A "FEKETE" MAGYAROKNAK NEVEZETT NEPRESZUNKET KIADNI.

MIKOR  MEXICOBA KERULTEM EGY BONAVIDES UR FOGLALKOZOTT MEXICO JOVOJEVEL. KUTATASAI TUDOMANYOS ALAPON  KEZDOTTEK MINDIG. O LETT AZ ELSO AKITOL  HALLHATTAM A CANARI SZIGETEK MAI VULKANIKUS VESZELYEIROL MELY AZT HISZEM, HOGY SENKIT NEM LEPHETETT MEG AZ ATLANTIS SULLYEDESE UTAN.

EGY MAI UJSAG CIKK UTAN JULIUS OTA kb. 10 ezer EGYRE EROSODO FOLDRENGEST ESZLEHETTEK A  CANARI TENGER MELYEN MELY EGY TENGERI KITORESROL ADHAT TUDOMAST. BENAVIDESSAL ELLETETBEN /aki a Gomer sziget sullyedeserol irt/ AZ "EL HIERRO" SZIGETET JELOLIK MEG MINT A KITORES HELYET ES AHOL UTOLJARA 1793.-ban VOLT EGY SISMICA KRIZIS--SOT UJABB SZIGETEK SZULETESEROL IS BESZELNEK.

EGY ESETLEGES SZIGETI SULLYEDES AVAGY EPPPEN EMELKEDES OLY EROS VULKANIKUS KITOREST OKOZNA MELY TSUNAMI FORMABAN ELERNE NEMCSAK AZ AFRIKAI HANEM AZ AMERIKAI PARTOKAT IS. KISZAMITOTTAK, HOGY TOBB ORAIG TARTHATNA A STUNAMI TENGERI ATKELESE  AZ  AMERIKAI PARTOKHOZ  ES AMI IGEN FONTOS LENNE AZ OTT ELOK MEGMENTESERE DE  VULKANIKUS KITORESNEK OLY HATALMAS ENERGIAVAL KELLENE  RENDELKEZNIE   MELY 70 m-es MAGAS STUNAMIT OKOZNA AMI PERSZE IGEN NAGY MERETU PUSZTITAST OKOZNA. ES MELYET VALOJABAN CSAK A 13000 EVVEL EZELOTTI  ATLANATISZ SULYEDESEHEZ TUDNANK HASONLITANI.

VALOJABAN AZ SEM VELETLEN, HOGY EPPEN A 13000 EVES KATASZROFALIS CIKLUSOK IDEJEBEN TORTENNE MEG UJBOL--HISZEN MINDEN FOLDI ATALAKULAS,  A HUNAPKU  ELEKTROMAGNETIKUS EREJENEK A VALTOZASAITOL FUGG

 

A mappában található képek előnézete Nincs megadva rovat